S-a întâmplat în 2 ianuarie 1968

0
50

S-a întâmplat în 2 ianuarie 1968: S-a născut Cuba Gooding Jr., actor american. Cuba M. Gooding Junior s-a născut în Bronx, New York.A mers la patru licee diferite și a fost președintele clasei la trei dintre ele. După ce a absolvit, Cuba a studiat artele marțiale japoneze timp de trei ani înainte să se dedice actoriei.

    Actor cu personalitate şi mult potenţial, Cuba Gooding Jr. a apărut mult timp în roluri mici înainte de a ajunge vedetă. Fiul lui Cuba Gooding, solistul vocal din anii ’70 al grupului pop Main Ingredient s-a născut în Bronx, dar s-a mutat la Los Angeles după ce grupul tatălui lui a dat lovitura cu single-ul „Everybody Plays the Fool” in 1972. Din păcate, Gooding senior şi-a abandonat familia doi ani mai tarziu.
       In timpul adolescenţei, a urmat patru licee diferite. Gooding Jr. a debutat în 1984 în calitate de dansator de break în spectacolul lui Lionel Richie de la Olimpiadă. Calităţile de actor i-au fost descoperite de un agent, pe când apărea într-o piesă de liceu, şi a început să apară constant în reclame TV care l-au condus către un mic rol într-un episod din Hill Street Blues.
       Experienţa l-a determinat să ia lecţii de actorie şi după ce a urmat workshopuri şi clase de actorie a început să obţină alte roluri în seriale TV şi filme. Adevăratul debut s-a produs atunci când a fost distribuit în rolul lui Tre Styles în Boyz’N the Hood (1990). Filmul i-a adus aprecieri considerabile şi părea să-i ofere promisiunea unei cariere de succes. Talentul său comic arătat în filmul lui Paul Hogan din 1994 Lightning Jack a fost umbrit de apariţia ulterioară în filme mediocre şi abia în 1997 a ajuns cu adevărat in lumina reflectoarelor. În acel an, a apărut în rolul jucătorului de fotbal în filmul lui Cameron Crowe, Jerry Maguire, rol care i-a adus şi Oscarul pentru cel mai bun rol secundar.Actorul a fost recompensat cu o stea pentru filmele sale, amplasată în partea de sud, aria 6800, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.
     Cuba Gooding Jr. spune că premiul Oscar câştigat în 1996 datorită rolului secundar din filmul „Jerry Maguire” i-a compromis cariera. El a declarat într-un interviu acordat revistei „Confidential” că după părimirea statuetei a urmat cea mai neagră perioadă din viaţa lui de actor. „A urmat o perioadă neagră pentru mine. După ce am luat Oscarul, cariera mea a început să o ia în jos şi a trebuit să aştept mult până să găsesc ceva de lucru. Îmi amintesc că am avut nevoie de un an de zile în care am stat acasă. Am fost angajat de un regizor târziu de tot şi am jucat în filmul „Când viseled devin realitate”, alături de Robin Williams. A fost foarte greu pentru am fost pus pe lista de aşteptare”, a povestit Cuba. El a recunoscut că a refuzat câteva roluri cum ar fi cel din filmul biografic „Ray” sau „Hotel Rwanda” care s-au dovedit a fi cele mai proate decizii pe care le-a luat. „Dar în viaţa de actor nu e loc pentru regrete. Viaţa merge înainte şi trebuie să înveţi din greşeli”, a mai adăugat Gooding Jr.

Surse:

https://www.cinemagia.ro/actori/cuba-gooding-jr-668/

https://www.britannica.com/biography/Cuba-Gooding-Jr

https://www.imdb.com/name/nm0000421/

https://m.cinemagia.ro/actori/cuba-gooding-jr-668/biografie/

https://filmsi.ro/stire/cuba-gooding-jr-impline-te-astazi-51-de-ani

 

Alte articole găsiţi aici.

Nicolae Uszkai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here