S-a întâmplat în 1 iulie 1933

0
43

1933 – S-a născut Leon Dănăilă 1 iulie 1933, Darabani, Botoșani. Medic neurochirurg, membru al Academiei Oamenilor de Știință (din 2004), membru titular (din 2004) al Academiei Române.

Expozitiei Sala Brancusi Palatul Parlamentului 2017 4A urmat Facultatea de Medicină din Iași, pe care a absolvit-o în 1958.

A lucrat ca medic stagiar la Spitalul din Comănești, apoi la Circumscripția sanitară din Dărmănești, iar în anul 1961, prin concurs, a ocupat postul de medic secundar neurochirurg la clinica de Neurochirurgie de la Spitalul „Gh. Marinescu” din București unde lucrează și în prezent.

A devenit medic specialist neurochirurg, în anul 1972 doctor în medicină cu lucrarea Neurinomul Spinal, percurgând treptele profesionale până la medic primar neurochirurg și șef al secției VII de Neurochirurgie vasculară și Microneurochirurgie, fiind considerat unul dintre cei mai buni neurochirurgi din Europa.

În anul 1972, a absolvit la cursuri de zi și Facultatea de Filozofie-Psihologie din București.

Este profesor de psihoneurologie la Facultatea de Psihologie a Universității „Titu Maiorescu” din București.

Este membru al New York Academy of Sciences, London Diplomatic Academy, L’Académie Centrale Européenne des Sciences, des Lettres et des Arts, World Academy of Letters etc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here