Rămăşiţele unei noi specii de dinozaur uriaş, descoperite în Tanzania

0
128

rukwatitan-bisepultus-afpRămăşiţe fosilizate descoperite în Tanzania au condus la descoperirea unei noi specii de dinozaur erbivor uriaş, potrivit unui studiu publicat luni în Journal of Vertebrate Paleontology.

Oasele acestui dinozaur, denumit Rukwatitan bisepultus, au fost găsite pe o faleză din bazinul Rukwa, în sud-vestul Tanzaniei.

Acest dinozaur erbivor cântărea cât mai mulţi elefanţi. Membrele sale anterioare aveau înălţimea de circa 2 metri, potrivit autorilor studiului.

Totuşi, Rukwatitan bisepultus nu era la fel de mare ca “verişorul” lui Dreadnoughtus, descoperit săptămâna trecută în Argentina. Scheletul acelui dinozaur, care cântărea circa 60 de tone, este unul dintre cele mai bine conservate şi complexe de dinozauri erbivori uriaşi din familia titanozaurilor.

Rukwatitan bisepultus a trăit în urmă cu aproximativ 100 de milioane de ani.

Aceşti dinozauri uriaşi au fost descoperiţi mai ales în America latină. Oamenii de ştiinţă au găsit pe acest continent fosilele a peste 30 de titanozauri; în Africa au fost descoperite doar patru schelete de titanozaur.

“Ceea ce am învăţat despre evoluţia titanozaurilor provine mai ales din numeroasele descoperiri din America latină, un continent care s-a separat de Africa în cursul primei jumătăţi a cretacicului superior”, a explicat Eric Gorscak, profesor de biologie la Universitatea Ohio, unul dintre autorii studiului.

Sursa: mediafax.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here