Rugăciune către Născătoarea de Dumnezeu a Sf. Dimitrie, mitropolitul Rostovului

0
1146

ruga catre Fecioara #MAriaPreasfântă Născătoare de Dumnezeu Fecioara, acoperă-mă și mă păzește pe mine, robul tău, de toată răutatea sufletului și trupului și de tot vrăjmașul cel văzut și nevăzut.

Bucură-te, ceea ce ești cu daruri dăruită, Marie, Domnul este cu tine.

Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre. Bucură-te și te veselește, Născătoare de Dumnezeu Fecioara și te roagă pentru robul tău. Doamna și Stăpâna îngerilor și Maica creștinilor, ajută-mi mie, robului tău.

O, Marie cu totul fără de prihană! Bucură-te bucuria celor necăjiți și mângâierea celor scârbiți. Bucură-te hrana celor flămânzi și limanul celor înviforați. Bucură-te cea mai sfântă decât sfinții și mai cinstită decât toată zidirea. Bucură-te sfințenia Tatălui, locașul Fiului și umbrirea Duhului Sfânt. Bucură-te palatul cel vesel al lui Hristos, Dumnezeul nostru și împăratul tuturor. Bucură-te maica sărmanilor și toiagul orbilor. Bucură-te lauda creștinilor și ajutătoarea cea gata a celor ce te cheamă pe tine.

Preasfântă Fecioara, Stăpâna mea, păzește-mă sub acoperământul tău, că în preacuratele tale mâini îmi pun duhul meu.

Fii ajutătoare și acoperământ sufletului meu în ziua aceea înfricoșată a judecății și te roagă pentru mine nevrednicul, ca să intru curat și lămurit în rai. Să nu mă lepezi, Doamna mea, pe mine robul tău, ci ajută-mi, împlinind spre folos cererea mea. Izbăvește-mă de toată primejdia, bântuiala, nevoia și neputința și dăruiește-mi mai înainte de sfârșit pocăință. Ca prin mijlocirea și ajutorul tău, izbăvindu-mă în această viață de acum de tot vrăjmașul văzut și nevăzut și umblând cu plăcere de Dumnezeu, să împlinesc voile Fiului tău cel iubit și Dumnezeului nostru. Iar în ziua cea înfricoșătoare a judecății, izbăvindu-mă de osânda cea veșnică, să mă închin, să mulțumesc și să măresc numele tău întru totul sfânt în vecii vecilor. Amin.

Sfântul Nicodim Aghioritul, Apanthisma

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here