„Rubinul răsăritului de soare”, cel mai scump rubin din lume

0
1182

Rubinul„Rubinul răsăritului de soare” este un rubin uriaş de 25,29 de carate. Acesta a fost vândut în cadrul unei licitaţii pentru suma record de peste 30 de milioane de dolari.

Cunoscut sub numele de „Rubinul răsăritului de soare” („Sunrise Ruby”), după un poem al poetului sufit Mawlana Jalaluddin Rumi, piatra preţioasă are o culoare extrem de rară, asemănăoare sângelui de porumbel, motiv pentru care a devenit cea mai scumpă piatră preţioasă din lume care nu este diamant.

Potrivit BBC, David Bennett, preşedintele Diviziei internaţionale de bijuterii a Companiei Sotheby’s, descrie superba piatră: „A fost un record nu numai în ceea ce priveşte preţul cu care s-a vândut – 30,3 milioane de dolari – dar a fost un record şi în ceea ce priveşte culoarea. De culoare roşu aprins precum sângele de porumbel, rubinul cântăreşte peste 25 de carate. El este una dintre cele mai rare pietre preţioase din lume. De fapt, nici nu cred că s-ar mai putea găsi aşa ceva. În 40 de ani eu n-am văzut niciun alt rubin cât de cât apropiat de această mărime sau cel puţin de o culoare apropiată”.

6465412-3x2-700x467

Part-DV-DV2001554-1-1-0

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.