Românii citesc blogurile generaliste şi pe cele culinare

0
168

prieteni-tableta-electrocasnice-gadgetAproape 60% dintre românii utilizatori de internet citesc bloguri. Potrivit unui studiu de specialitate cele mai accesate sunt blogurile generaliste, urmate de cele culinare. 

Categoria de vârstă cea mai interesată de bloguri este a tinerilor de peste 16 ani, însă, per total, 62% dintre utilizatorii de internet care ăși procură informații de pe astfel de plaftorme au studii superioare, relatează Agerpres.

Potrivit iSense Solutions, 16% dintre cititorii de bloguri sunt în totalitate de acord că articolele pe care le urmăresc sunt de calitate. Pe de altă parte, blogurile sunt privite în special ca pe un mijloc de informare de către 40% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 ani. Mai mult decât atât, aceștia recunosc că bloggerii le influențează părerea asupra unor produse sau mărci (23%) sau asupra unor fenomene sociale (24%).

Studiul arată că femeile recunosc într-o proporție semnificativ mai mare decât bărbații (46% față de 35%) atunci când un blogger încearcă să promoveze un produs sau un brand. Tot femeile sunt mai interesate de blogurile culinare (17%) și de de cele despre fashion/lifestyle/beauty (17%) în comparație cu bărbații (5%, respectiv 2%). În același timp, blogurile jurnaliștilor și cele IT sunt accesate mai degrabă de către bărbați (13%, respectiv 8%, față de 6%, respectiv 2% femei).

De asemenea, adolescenții cu vârste cuprinse între 16 și 24 ani preferă blogurile despre modă, stiluri de viață sau înfrumusețare (29%), în timp ce blogurile politice sunt urmărite în special de către persoanele peste 45 de ani (10%) sau de către pensionari (14%)

La general, peste jumătate (58%) dintre românii utilizatori de internet, cu vârsta de peste 16 ani, citesc bloguri, iar cele mai citite bloguri în rândul românilor sunt cele generaliste (16%), urmate de cele culinare (11%) și de cele de fashion/lifestyle/beauty (10%).

Cercetarea a fost realizată online de către compania iSense Solutions pe un eșantion de 1.014 de respondenți, membri ai Panelului ResearchRomania.ro.

Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani, din mediul urban din România, iar rezultatele au un grad de eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.