Romania International Film Festival, la Vama Veche şi Bucureşti

0
389
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Romania International Film Festival,
Romania International Film Festival, la Vama Veche şi Bucureşti
A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor de filme care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se va desfăşura în acest an în două etape – între 21-31 august, în Vama Veche, iar în Bucureşti, între 21-28 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în Vama Veche, Ro-IFF se va desfăşura la Amfiteatru-La Pescărie şi la Sandalandala.

De-a lungul a nouă ani, Ro-IFF a adus în faţa publicului peste 4. 000 de filme, lungmetraje, scurtmetraje şi documentare. De-a lungul a nouă ani, au fost oaspeţi de onoare, printre alţii, Nick Powell, preşedinte executiv al Academiei de Film Europene, Emir Kusturica, regizor premiat la Cannes, Kevin Costner, actor premiat cu Oscar pentru filmul “Cel care dansează cu lupii/ Dances with wolves”, Julie Taymour, regizor nominalizat la Oscar pentru celebrul film “Frida”, Nicola Piovani, autor de muzică de film premiat cu Oscar pentru “Viaţa e frumoasă/ Life is Beautiful”, Elliot Goldenthal, autor de muzică de film premiat cu Oscar pentru “Frida”.

Anul acesta, în Vama Veche vor fi proiectate lungmetraje din secţiunile competiţionale CineBlackSea şi Femeia în cinema/ Woman in Cinema, precum şi din secţiunile necompetiţionale Focus, 2×3 şi Panorama. În Bucureşti vor fi reluate aceste filme şi li se vor adăuga scurtmetraje şi documentare.

Joi, de la ora 20.45, la Amfiteatru-La Pescărie din Vama Veche va putea fi vizionat filmul “O minunată noapte în Split/ Ta divna Splitska noc”, care a câştigat trofeul primei ediţii.

Filmul de debut al lui Arsen A. Ostojic, care semnează şi scenariul, i-a adus acestuia multe premii internaţionale. Amintim şi o nominalizarea primită din partea Academiei de Film Europene, la categoria “descoperirea europeană a anului”.

“O minunată noapte în Split” este o drama  curajoasa, cu anumite elemente suprarealiste, care are loc în ghetourile oraşului medieval Split. Toata povestea filmului are loc în doar doua ore, de la ora 22. 00 pana la miezul nopţii în ajunul Anului Nou. Această dramă este compusa din trei poveşti diferite, ce împart acelaşi spaţiu şi timp, precum şi anumite personaje. Aceste trei poveşti se desfasoara una dupa cealalta, fiecare începând la ora 22.00 şi terminându-se la miezul nopţii.

Secţiunea Focus este dedicată anul acesta Ucrainei. Ro-IFF va prezenta “Gámer”, filmul de debut al regizorului ucrainean Oleg Sentsov. Acesta se află în arestul Securităţii din Rusia (FBS).

Romania International Film Festival este un festival care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre, în special prin competiţia CineBlackSea. De asemenea, este singurul din România cu o secţiune competiţională rezervată femeilor-regizor, Woman in Cinema.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here