România, într-un top trei destinații turistice ce merită vizitate

0
256
România, într-un top trei destinații turistice ce merită vizitate
România, într-un top trei destinații turistice ce merită vizitate

România, într-un top trei destinații turistice ce merită vizitate

Un jurnalist american, de la cotidianul Morning Sun, din Michigan, a inclus România pe lista lui de top trei destinații turistice ce merită vizitate în 2015, alături de Hong Kong și Virginia, SUA, informează ivisit.ro.

Prea puțin vizitată de turiștii americani, Romania și, mai ales Transilvania, mustesc de farmecul aparte al Lumii Vechi. Veți descoperi sate micuțe, construite în jurul vechilor biserici saxone fortificate, vinuri excelente și mâncăruri excepționale. Iubitorii de natură vor aprecia cu siguranță excursiile la Vulcanii Noroioși, din regiunea Buzău. Raportul preț-calitate poziționează foarte bine România, comparativ cu celelalte destinații europene considerate destul de scumpe. Și, dacă sunteți pasionați, nu uitați că aici puteți merge pe urmele celebrului conte Dracula”, scrie jurnalistul Dennis Lennox în articolul său.

România, într-un top trei destinații turistice ce merită vizitate

De altfel, aceasta nu este singura recomandare făcută turiștilor de pe continentul american, pentru a vizita plaiurile mioritice. Ghidul de călătorie Fodor’s a inclus deja România în lista celor 25 de destinații turistice ce merită vizitate in 2015. Jurnaliștii americani pledează mai ales pentru Mănăstirea Voroneț, descrisă drept o capodoperă medievală cunoscută sub numele de “Capela Sixtină a Răsăritului”, sau pentru Castelul Peleș, despre care precizează că este reședința regală construită în stil neo-renascentist celebră pe întreg continentul.

Pe de altă parte, România poate fi o destinație atractivă pentru turiștii din generația Y (cei născuți între 1981 și 2000 – n.r.) care caută experiențe autentice în mijlocul unor comunități tradiționale, conform studiului Global hospitality insights: Top thoughts for 2015.

Generația milennialls

“Turiștii din generația milennialls (generația Y — n.r.) și cei care au adoptat comportamentul acestora nu caută experiențele sau hotelurile preferate de părinții lor, ci sunt foarte atenți la costurile pe care și le asumă. Totodată, sunt mult mai concentrați pe experiențele trăite, fie că e vorba de o călătorie de agrement sau de business.

România poate fi din această perspectivă o destinație atractivă pentru turiștii care caută experiențe autentice, în mijlocul unor comunități tradiționale. Pentru acești turiști, lipsa infrastructurii nu mai este un impediment, ci, dimpotrivă, o atracție, ei căutând destinații izolate de cotidianul aglomerărilor urbane”, spun reprezentanții companiei de consultanță.

Citește și:

România, în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare lecţie de educaţie financiară
S-a deschis a doua bancă de alimente din România
România preia preşedinţia Strategiei UE pentru Regiunea Dunării
TOP 30 Cele mai frumoase destinaţii de vizitat în România | GALERIE FOTO

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.