România are cei mai fericiți copii din lume

0
117

Children-full-of-happiness-by-Hamed-MasoumiCei mai fericiţi copii s-au dovedit a fi cei din România, urmaţi de cei din Columbia şi Turcia, se arată într-un  studiu ce a cuprins 15 ţări și a fost efectuat în rândul unor copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani. Minorii au fost rugaţi să determine starea lor subiectivă de bine pe baza unei „scale”.

Potrivit cotidianului Der Spiegel, cei mai nemulţumiţi au fost minorii din Coreea de Sud, în timp ce cei din Germania se situează pe locul nouă.

Oamenii de ştiinţă au precizat că bunăstarea pare să nu fie o garanţie pentru fericirea copiilor din lume. Studiul sub denumirea de „Children’s World”, solicitat din partea Jacobs Foundation, a cerut opinia a 36.000 de copii în doi ani.

Scopul studiului este de a folosi informaţiile obţinute în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale copiilor din întreaga lume.

Psihologul german Klaus Seifried s-a arătat mirat de rezultate, afirmând: „copiii care cresc în condiţii de bunăstare sunt foarte pretenţioşi şi devin mult mai repede nemulţumiţi”.

Copiii din Africa sau Asia sunt mulţumiţi adeseori când primesc zilnic ceva de mâncare şi când pot merge la şcoală. „În Germania, copiii nu sunt atât de motivaţi să înveţe, spune Seifried, aici un televizor cu ecran mare şi o consolă de jocuri în camera copiilor sau o bicicletă nouă contribuie mai degrabă la fericirea copiilor.”

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.