“România 3D”, un proiect care îmbină fotografia, costumele şi muzica tradiţională, la Viena

0
469
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

România 3DProiectul “România 3D” îmbină arta fotografică pe suport multimedia, expoziţia de costume naţionale şi muzica tradiţională. El va fi lansat, marţi, la Institutul Cultural Român (ICR) de la Viena, informează un comunicat de presă.

Cele trei dimensiuni artistice ale proiectului sunt fotografia, imaginea în mişcare şi muzica live. Vernisajul va fi urmat de concertul Izabelei Barbu (Jezebel), acompaniată la chitară de Mihai Melinescu şi Tudor Anghelescu. Programul cuprinde piese din folclor, din repertoriul Mariei Tănase şi din perioada interbelică.

Expoziţia “România Frumoasă” se axează pe experienţele cultural-turistice unice pe care le oferă România şi cuprinde imagini video cu aşezămintele Brâncoveneşti, centrele istorice din Sibiu, Bucureşti şi Iaşi şi alte destinaţii turistice mai puţin cunoscute publicului din străinătate.

Fotografiile expuse au fost realizate de Dana Stăvaru, Andrei Morar, Adel Al-Haddad şi Silvia Floarea Toth. Acestea sunt reprezentative pentru toate regiunile ţării.

Expoziţia de costume tradiţionale de pe Valea Someşului Mare prezintă o selecţie din colecţia Silviei Floarea Toth, marcând Ziua Internaţională a Iei.

Expoziţiile pot fi vizitate până la data de 29 iunie.

Evenimentul este o producţie a Cabli Funart. El este organizat în parteneriat cu Ambasada României la Viena şi Biroul de promovare şi informare turistică a României la Viena.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here