Robotul care înlocuiește cu succes un maestru bucătar

0
138
Robotul Un robot capabil să gătească la nivel profesional în decurs de câteva minute a fost dezvoltat de ingineri din Marea Britanie, care l-au prezentat drept primul automat de bucătărie din lume, informează Reuters.

Robotul are două mâini complet articulate, realizate de compania Shadow Robot. Produsele sunt utilizate în industria nucleară și de NASA. Aceste mâini abile pot reproduce fidel mișcările umane, pregătind delicatese cu stele Michelin, cu toată îndemânarea și flerul unui maestru bucătar, informează Agerpres.

Cheia îndemânării robotului în bucătărie este faptul că mișcările sale au fost copiate în 3D după cele ale bucătarului profesionist Tim Anderson. Pentru a transfera cunoștințele sale aparatului, Anderson a fost înregistrat într-un studio special de gătit în timp ce purta mănuși de captare a mișcării. Abilitățile robotului au fost prezentate marți în cadrul unei demonstrații de pregătire a unei supe-cremă de crabi.

Dispozitivul a fost creat de compania Moley Robotics cu sediul în Marea Britanie. Aceasta și-a propus să dezvolte o versiune de consum la un preț accesibil în următorii doi ani.

04161229-1178769450

Obiectivul este susținut de o bibliotecă online de rețete de tipul i-Tunes. Ele pot fi descărcate pentru ca robotul, care poate înlocui cu succes un maestru bucătar, să le poată pregăti în casă.

Inventatorul bucătarului robot, Mark Oleynik, a declarat că mâinile similare cu cele ale omului fac ca acest robot să fie unic și un factor esențial în catalogarea sa ca produs pe care oamenii îl doresc în casele lor.

Dacă mâinile robotice pot fi învățate să gătească, nu există nici un motiv ca ele să nu poată cânta la pian. Ele pot să lucreze în tâmplărie sau în alte domenii, spun designerii. Dar scopul principal al companiei este de a produce o tehnologie care se adresează nevoilor de bază ale omului și îmbunătățește calitatea vieții de zi cu zi.

delicatese-cu-sau-fara-sos-18418125

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here