Studenții români s-au clasat pe al treilea loc la RobotChallenge din Viena

0
136

RobotChallengeRomânia, reprezentată de echipa Universității Politehnica București – , s-a clasat pe locul al treilea în competiția RobotChallenge de la Viena, cu două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronzCompetiția a avut loc pe 11 și 12 aprilie, în Austria.

Potrivit unui comunicat al universității, coordonată de lectorul universitar Ștefan Mocanu, echipa Harder Better Faster Stronger este formată din studenți și masteranzi la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Departamentul de Automatică și Informatică Industrială: Ionuț Cristian Dobre (Facultatea de Automatică și Calculatoare, anul II), Mihai Crăciunescu (Facultatea de Automatică și Calculatoare, masterand anul I), Andrei Duluță (Facultatea de Automatică și Calculatoare, anul II).

Roboții echipei, numiți „Grasu” și „Schilodu”, au participat la două probe — Line Follower și Line Follower Enhanced, obținând locurile I și II la primă probă și locurile I și III la cea de a doua.

Proba Line Follower a constat în parcurgerea unui traseu reprezentat de o bandă neagră pe fond alb de către roboții autonomi dezvoltați de la zero de către concurenți.

Proba Line Follower Enhanced are un grad mai mare de complexitate, incluzând obstacole suplimentare — un pod pivotant și o cărămidă. În tradiția concursului, traseul de anul acesta al probei a fost reprezentat de reproducerea la scară a circuitului de Formula 1 de la Hungaroring.

„A fost prima noastră participare la competiția de la Viena și consider că am reprezentat cu mândrie atât Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, dar și România. Am avut parte de o concurență puternică, echipa Mexicului fiind extrem de competitivă, clasându-se, de altfel, pe locul întâi la națiuni. Este important că tinerii mei colegi au gestionat foarte bine cele două probe în care am avut înscriși roboți, dominându-le fără drept de apel”, a declarat Ștefan Mocanu, coordonatorul echipei române, citat în comunicat.

Competiția RobotChallenge este una dintre cele mai prestigioase competiții de profil la nivel internațional, desfășurându-se anual la Viena.

Evenimentul este organizat de Societatea Austriacă pentru Științe IT Inovative, Ministerul Austriac Federal pentru Știință, Cercetare și Economie, Universitatea de Științe Tehnice Aplicate din Viena.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.