Ridichea neagră, izvor de sănătate

0
1130
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Ridichea neagrăBeneficiile consumului de ridiche neagră sunt cunoscute încă din antichitate. Bogată în potasiu, fier, iod, magneziu, vitaminele B şi C, această rădăcinoasă are un rol important în menţinerea sănătăţii organismului.

De ce este recomandat să mâncăm acest tip de gulii?
Pe lângă proprietăţile sale curative, ridichea neagră este extrem de apreciată de către gurmanzi datorită gustului deosebit pe care-l dă mâncărurilor. Ea este folosită ca şi condiment, la sosuri şi chiar se poate mânca ca atare. Industria cosmetică foloseşte, de asemenea, ridichea neagră în prepararea diferitor creme.
Este bogată în vitamina C, magneziu, fier şi calciu, ridichea neagră este benefică şi împotriva artrozei sau a tusei!

1. Ridiche neagră cu miere pentru tulburări de creștere la copii

În amestec cu mierea, ridichea neagră constituie un excelent fortifiant pentru organism. Se folosesc 300 g ridichi negre şi 300-350 g miere, de preferinţă polifloră. Ridichile bine spălate, cu tot cu coajă, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se amestecă în miere. Se pun într-un vas acoperit şi se lasă 24-48 de ore. Se amestecă înainte de folosire. Acest remediu poate fi utilizat şi în cazul copiilor cu tuse rebelă, precum şi al celor care prezintă tulburări de creştere.

2. Sirop pentru tulburări hepatice şi ale vezicii biliare

Se spală bine câteva ridichi negre şi se taie rondele subţiri, fără a le decoji. Se acoperă fundul unui vas cu felii subţiri şi se presară pe ele un strat de zahăr. Se pun astfel mai multe straturi alternative de ridichi şi zahăr. Se lasă la macerat până la formarea unui sirop gros. Se scurge siropul şi se păstrează într-un flacon închis ermetic, la rece.Se beau trei linguri dimineaţa, pe stomacul gol, şi două linguri înainte de masa de seară. Se face această cură timp de două până la patru săptămâni.

3. Sirop pentru dizolvarea calculilor biliari şi drenarea bilei

Se scobeşte o ridiche neagră în interior şi se umple scobitura cu miere. Se lasă circa 7 zile, în aşa fel încât mierea să “tragă” principiile active, devenind aproape lichidă. Se consumă 4-5 linguri pe zi din acest lichid, între mese.

4.Ridiche macerată contra artrozei

O ridiche neagră mare, spălată, necuraţată de coajă se rade fin. Se lasă la macerat într-un litru de vin alb sec, timp de două săptămâni. Se agită sticla în fiecare zi, se strecoară şi se bea un pahar din acest preparat dimineaţa, pe stomacul gol. Se face cură timp de trei săptămâni şi se poate relua în fiecare anotimp.

5. Sirop de tuse

Se taie un căpăcel din ridiche şi se pune o linguriţă de zahăr. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa vom observa ca sucul a început deja să se strângă. Se ia câte o linguriţă după masă. De fiecare dată când luăm din suc, se mai pune o linguriţă de zahăr.

Atenție însă!

Ridichea neagră poate să aibă şi două efecte negative, dezagreabile: balonări şi respiraţie urât mirositoare.

Sursa: revistafelicia.ro

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here