Rețete de paste de legume nefierte

0
376

Rețete de pasteExista o sumedenie de rețete de paste de legume, una mai gustoasa ca alta. Ele pot fi servite atat la micul dejun, ca gustare sau la cina, dar pot fi servite si ca antreu la petreceri sau intalniri cu prietenii.

Rețete de paste:
Pasta de unt cu ţelină

Ingrediente: 400 g ţelină, 150 g unt, 1 ceapă roşie, 1 legătură verdeţuri, 1 gogoşar sau ardei gras roşu, 1/2 linguriţă pulbere de plante aromatice şi condimentare, ½ linguriţă pulbere de alge.

Ţelina se spală bine, se curăţă cât mai subţire de coajă (care se pune la suc – vezi reţeta 234.), se dă pe răzătoare, se amestecă cu untul frecat spumă, ceapa tăiată mărunt odată cu verdeţurile şi pulberile. Se pune pe felii de pâine neagră sau pe farfurie şi se ornează cu verdeaţă şi felii de gogoşari.

Pasta de unt cu ridichi

Ingrediente: 400 g ridichi (cu frunzele fragede cu tot), 200 g unt, 1 legătură mărar şi asmaţuchi, 1/2 linguriţă pulbere de plante aromatice şi condimentate, 1/2 linguriţă pulbere de alge, 2 roşii.

Se detaşează ridichea de frunze, se spală, se curăţă (coaja se pune la suc – vezi reţeta 234.), se dă pe răzătoare, se amestecă cu frunzele ei şi cu verdeţurile care au fost bine spălate şi tăiate mărunt, precum şi cu pulberile şi untul frecat spumă. Se decorează cu felii de roşii şi verdeţuri de sezon.

Pasta de unt cu ceapă

Ingrediente: 2 cepe mari de apă, 200 g unt, 1 legătură verdeţuri, 10 măsline negre desărate, 1/2 linguriţă pulbere de plante aromatice şi condimente, 1/2 linguriţă pulbere de alge.

Ceapa se taie fin sau se dă pe răzătoare, se toacă şi verdeţurile. Ambele se amestecă cu untul frecat spumă, în care se  adaugă pulberile. Se decorează cu verdeţuri şi măsline negre.

Aceste rețete de paste, cu ceapa sau ridichi, trebuie evitate de cei cu probleme digestive.

Pasta de unt cu usturoi

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, plus 3-4 căţei de usturoi pisaţi.

Pasta de unt cu hrean

Se prepară pastă ca la reţeta 16, iar odată cu pulberile se  adaugă o lingură de hrean ras fin. Acest tip de rețete de paste sunt destinate iubitorilor de “iute”.

Pastă de ţelină cu mere

Ingrediente: 250 g ţelină , 250 g mere roşii, 150 g unt, cremogen, 1 legătură măghiran cu mentă, 1/2 linguriţă pulbere de alge.

Ţelina spălată bine, curăţată (coaja se pune la suc – vezi reţeta 234) se dă pe răzătoare. Merele se dau pe răzătoare, cu tot cu coajă. Se amestecă cu verdeţurile tăiate fin, pulberile şi untul frecat spumă. În cazul în care compoziţia iese moale, se poate adăuga puţin cremogen (vezi reţeta 83) sau tărâţă de grâu. Se decorează după fantezia gospodinei, cu produsele pe care le are la îndemână.

Aceste rețete de paste  sunt ideale pentru vegani si raw-vegani.

Pastă de unt cu brânză şi frunze de morcovi

Ingrediente: 150 g unt, 150 g brânză de vaci, 2 legături frunze de morcovi, ½ legătură de salvie, mentă şi busuioc, 1/2 linguriţă pulbere de plante aromatice şi condimentare, 1/2 linguriţă pulbere de alge, 5-6 flori de nalbă de gradină, 1 ceapă de apă.

Untul se freacă spumă, se amestecă cu brânza mărunţită. Frunzele de morcov (care trebuie alese din cele mai fragede, sunt foarte bogate în minerale); tăiate cât mai mărunt odată cu ceapa şi celelalte verdeţuri şi pulberile. Se aşează pe un platou mic, se tasează, iar deasupra se presară petale de flori de nalbă, tăiate fin. În caz că iese prea moale, în compoziţie se poate adăuga puţină tărâţă.

Pastă de unt cu brânză şi praz

Ingrediente: 1 fir de praz mare, 100 g unt, 100 g brânză de vaci, 1 legătură mărar cu tarhon, 1 gogoşar în oţet, 1/2 linguriţă pulbere de plante aromatice, 1/2 linguriţă pulbere de alge.

Prazul se taie cât se poate de mărunt, odată cu verdeţurile, se amestecă cu brânza şi cu untul frecat spumă. Se ornează cu gogoşari şi verdeţuri.

Pastă de unt cu brânză şi păstârnac

Ingrediente: 350 g păstârnac, 1 ceapă de apă, 125 g unt, 125 g brânză de vaci, 1 lingură busuioc cu rozmarin, 1/2 linguriţă pulbere de plante aromatice, 1/2 linguriţă pulbere de alge, 1 linguriţă seminţe de mac sau chimion.

Brânza mărunţită se amestecă cu untul frecat, verdeţurile şi ceapa tăiate mărunt şi cu păstârnacul dat prin răzătoare. Se aşează pe farfurie, se tasează frumos şi se presară cu seminţe de mac.

Pastă de unt cu brânză şi roşii

Ingrediente: 350 g roşii, 125 g unt, 150 g brânză de vaci, tărâţă, 1 legătură de mărar cu asmaţuchi, 1 ceapa albă mare, 2 căţei de usturoi, 1/2 linguriţă pulbere de plante aromatice şi condimentare, 1/2 linguriţă pulbere de alge, câteva petale albe de trandafiri.

Roşiile bine coapte (dar nu trecute din copt) se mărunţesc. Apoi se amestecă cu brânza mărunţită, untul frecat spumă, pulberile, ceapa şi verdeţurile tăiate mărunt, usturoiul fin pisat şi tărâţă cât cuprinde, până se obţine o pastă mai îngroşată. Se tasează frumos şi se presară deasupra puţină verdeaţă tăiată fin şi petale albe sau crem de trandafir, tăiate fideluţă.

Pastă cu cartofi, unt şi brânză

Ingrediente: 4 cartofi mijlocii, 1 ceapă mare roşie, 150 g unt, 150 g brânză de vaci, tărâţă, 1 lingură cimbru, salvie, sovârf, 10 măsline negre desărate, 1/2 linguriţă pulbere de plante aromatice şi condimentare, câteva petale de trandafiri roşii.

Se aleg cartofi frumoşi, netezi, se spală cu o periuţă sau cârpă aspră, se dau pe răzătoare (cu tot cu coajă), se amestecă cu ceapa şi verdeţurile tăiate mărunt, brânza mărunţită, pulberile. Untul se freaca, se adauga tărâţă cât cuprinde ca să se obţină o pastă mai consistentă. Se aşează pe o farfurie, se tasează. Deasupra se presară petale de trandafir tăiate fideluţă şi câteva frunze de salvie tăiate mărunt.

Pastă de unt cu ţelină şi urzici

Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, numai că se adaugă 200 g unt în loc de 150 g şi o mână bună de urzici crude, care au fost alese numai vârfuri mici, bine spălate şi tocate fin. Se ornează.

Cele mai iubite rețete de paste  sunt cele cu unt.

”Hrana vie în 238 de reţete”, Elena Niţă Ibrian

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here