Rețeta zilei: dulceață de cireșe amare

0
1074

Dulceață de cireșe amare – Ceva dulce din când în când ne binedispune și ne aduce satisfacție. De glucide avem nevoie zilnic. Fie că le luăm din fructe crude, naturale, fie că le luăm din fructe preparate termic, aceste glucide ne dau energie și ne furnizează porția de plăcere culinară pe care toți o căutăm. Dulceața de cireșe amare ne aduce în case copilăria, cu toate aromele ei inconfundabile de: ierni cu multă zăpadă, derdeluș, povești cu bunicii la gura sobei, gust de dulcele mult așteptat după mese în familie.dulceață de cireșe amare

Rețetă de dulceață de cireșe amare
Ingrediente:
  • 1 kg cireșe
  • 1 kg zahăr
  • 300 ml apă (3 pahare)
  • 2-3 fire de pelin
  • 3-4 fire de mentă
  • ½ lămâie tăiată cubulețe
Mod de preparare:

Alegi și speli cireșele, le presari cu zahăr și le lași așa pentru 2-3 ore. Între timp, faci siropul din apă cu zahăr, pe care îl pui la fiert într-un vas curat, emailat, la foc mic.

Când zahărul s-a topit și siropul este legat adaugi cireșele și mărești puțin focul aragazului. Vasul trebuie scuturat din când în când, ca să nu se prindă dulceața. Când începe să fiarbă, adaugi pelinul și lămâia și după ce dulceața s-a legat, în ultimul clocot pui și menta tăiată mărunt. Iei vasul de pe foc, îl acoperi cu un prosop de bucătărie și lași să se răcească bine. După răcire, pui dulceața în borcane curate și bine uscate, le legi cu celofan sau le capsezi.

Iese o dulceață extraordinară! O puteți servi lângă un pahar cu apă sau pe o felie de pâine cu unt. Mai nou, este un ingredient foarte folosit la torturi și înghețate, cărora le împrumută gustul specific. Copiii o vor adora, adulții vor rememora în minte clipe plăcute ale vieții lor. Bunicii ne-o servesc și acum cu drag pentru că ei sunt cei care, nu-i așa, o prepară cel mai des, cu toată duioșia din lume.

Noi vă urăm „poftă bună!” și vă invităm să accesați și alte articole interesante de la rubrica Stil de viață.

Brîndușa Dediu
Mihaela Mușetescu

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.