Rețetă: Baclava cu nuci

0
192
baclavaIngrediente:

500 gr foi de plăcintă

400 gr nuci măcinate

200gr zahăr tos,

4-5 linguri de ulei sau margarină topită

Pentru sirop: 2 linguri de miere de albine, 300gr zahăr, coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie, esenţa de migdale, o linguriţă scorţişoară măcinată;

Mod de preparare:
Într-o tavă unsă cu ulei sau margarina se întind 3 foi de plăcintă unse fiecare cu ulei. Deasupra lor se presară miez de nuci măcinat şi zahăr. Se acoperă cu alte 3 foi de plăcintă unse fiecare cu ulei şi se adaugă un alt strat de nuci şi zahăr. Se repetă operaţia până când se termină toate foile de plăcintă.
Ultimul strat trebuie să fie de foi de plăcintă. Se unge deasupra cu ulei (sau margarina topită) şi se introduce tava la cuptor pentru 20 min. Între timp se prepară siropul. Se pun la fiert 250 ml apa cu 300 grame de zahăr şi 2 linguri miere. Se fierb 10 minute, se adaugă puţină esenţă de vanilie şi de migdale şi o linguriţă de scorţişoară. Când baclavaua (foile de plăcintă cu nuci şi zahăr pe care le-ai introdus în cuptor) este rumenita, se scoate din cuptor şi se toarnă peste ea siropul clocotit. Se lasă să se însiropeze (mai pui tava în cuptor pentru încă vreo 8-10 minute), apoi se porţionează cu un cuţit bine ascuţit.

Cărticica Draga Mea

Jurnal Spiritual

Mai multe reţete puteţi citi aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.