Rețeaua PlayStation funcționează din nou, după atacul informatic de Crăciun

0
124

PlayStationServiciile online pentru utilizatorii consolelor PlayStation (Sony) au fost restabilite. Timp de trei zile au fost indisponibile din cauza unui atac informatic, au declarat, sâmbătă seară, mai mulți responsabili din conducerea grupului japonez Sony, transmite AFP.

Atacul informatic care a avut loc joi a afectat și serviciile online pentru consola Xbox a grupului american Microsoft. Acestea au fost restabilite vineri și de atunci funcționează la capacitate maximă, relatează Agerpres.

‘Rețeaua PlayStation și alte servicii de jocuri au fost atacate în timpul sărbătorilor cu un nivel de trafic artificial de mare. Acesta a fost destinat să întrerupă conexiunea cu serverele’, a explicat, sâmbătă seara, vicepreședintele diviziei americane a Sony, Catherine Jensen.

‘PlayStation Network este din nou online’, a adăugat Jensen.

Un grup de hackeri, intitulat Lizard Squad, a revendicat atacul după ce, la începutul lunii decembrie, a avertizat că va lovi în preajma Crăciunului. Aceste probleme au apărut după ce companiile Sony și Microsoft au decis să difuzeze pe rețelele PlayStation și Xbox Video filmul ‘The Interview’. Filmul este o comedie produsă de studiourile Sony. Comedia a avut ca subiect o tentativă de asasinat a liderului nord coreean Kim Jong-Un, orchestrată de CIA.

După ce în prima fază a anulat lansarea filmului prevăzută pentru data de 25 decembrie, Sony s-a răzgândit. In ziua de Crăciun, a lansat acest film în unele săli de cinema din SUA și pe internet. El este disponibil și pe consolele Xbox și, curând, pe PlayStation.

Ana Grama
Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here