Remedii naturiste pentru tratarea ridurilor

0
667
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

ridurileCum să întârziem ridurile – Câteva remedii la îndemână pentru a le estompa

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră îşi pierde elasticitatea şi abilitatea de a stoca lichide. Dermatologii au găsit modalități care să lupte cu acele linii care marchează trecerea timpului. Ele includ creme prescrise de medic, substanțe chimice de peeling şi injecții cu Botox, care paralizează temporar muşchii faciali, astfel încât nu puteţi să vă încreţiţi pielea atunci când, de exemplu, vă încruntaţi. Dar, probabil, cea mai bună opţiune este să vă protejaţi pielea aşa cum este şi să faceţi tot ceea ce puteţi pentru a vă menţine sănătos!

Îndreptați liniile fine cu acizi naturali

– Folosiți o loțiune sau o cremă care conţine acizi alfa-hidroxilici (AAH). Aceştia provin din lapte, sucuri şi trestie de zahăr şi acţionează prin eliminarea celulelor moarte de pe suprafaţa pielii. Aceste produse stimulează producţia de colagen, care „umple” ridurile. Ei contracarează şi radicalii liberi – moleculele libere de oxigen din organism care pot să vă afecteze pielea. Deoarece aceşti acizi pot să provoace câteodată iritaţie, aplicaţi iniţial puţin din acest produs pe o zonă mică de piele. Dacă pielea nu se înroşeşte până a doua zi, puteţi folosi produsul.

– Înmuiaţi o bucată de material textil în lapte şi aplicaţi-o pe piele. Laptele conţine AAH.

– Puneţi gel proaspăt de aloe vera, care conţine acid malic. Tăiaţi o frunză de la bază şi apoi deschideţi-o. Râcâiţi gelul cu o lingură, având grijă să nu rupeţi scoarţa verde, şi aplicaţi pe piele.

– Fructele de papaia sunt pline de enzime care pot să lucreze asupra pe stratul extern al pielii, împiedicând apariţia ridurilor. Spălaţi şi decojiţi un fruct de papaia, apoi amestecaţi bine două linguri de pulpă cu o lingură de ovăz uscat pentru a vă ajuta să exfoliaţi pielea. Aplicaţi pe piele şi lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute. Ştergeţi amestecul cu o bucată de material textil.

Înmuiați și umeziți

În fiecare dimineaţă, folosiţi un produs hidratant după ce v-aţi spălat, pentru a reţine umezeala şi a vă face pielea să se simtă mai bine. Căutaţi acele produse care conţin şi loţiuni de plajă, folosindu-le pentru protecţia împotriva razelor solare. Nu uitaţi să aplicaţi atât pe gât şi mâini, cât şi pe faţă.

Ce este în neregulă

Nimic! Dar după vârsta de 30 de ani, o parte din ţesutul de legătură începe să se descompună, producţia de substanţe uleioase scade şi apar ridurile. Acestea sunt lucruri normale ale vieţii. Dar ridurile pot fi provocate şi de factori pe care îi puteţi controla. Fumatul este unul dintre cei mai periculoşi: încetineşte circulaţia, astfel încât pielea dumneavoastră nu primeşte la fel de mult oxigen. Expunerea la soare este un alt factor. Razele ultraviolete solare afectează direct fibrele conjunctive din piele. Iar acestea promovează generarea de molecule de oxigen, numite radicali liberi, care provoacă haos la nivelul membranelor celulare.

Încercaţi o mască de faţă cu avocado. Aceasta vă oferă atât umezeală, cât şi vitamina E, care este un antioxidant. Preparaţi un piure din pulpă, întindeţi-l pe faţă şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 20 de minute.

Ar trebui să-mi sun medicul?

Dacă vreţi să vedeţi mai multe îmbunătăţiri decât obţineţi de la remediile proprii, discutaţi cu medicul dumneavoastră despre opţiunile medicale pe care le aveţi pentru tratarea ridurilor.

Mâncaţi, dormiţi şi mişcaţi-vă pentru o piele mai fină!

– Mâncaţi peşte cum ar fi somon, sardine, ton proaspăt şi macrou, de mai multe ori pe săptămână. Aceştia sunt bogaţi în acizi graşi omega-3, care sunt foarte hrănitori pentru piele.

– O altă modalitate bună pentru a obţine acizi graşi omega-3 este de a mânca o linguriţă de ulei din seminţe de in pe zi. Amestecaţi cu suc sau puneţi peste salată.

– Umpleţi-vă farfuria cu fructe, legume, fructe oleaginoase şi seminţe, care vă oferă vitaminele A, C şi E – antioxidanţi pentru blocarea radicalilor liberi dăunători înainte ca aceştia să înceapă să vă atace pielea.  Pe lângă mai multă vitamina C obţinută din alimente, aţi putea merge un pas mai departe şi să investiţi mai mult în piele. Cercetările franceze recente au descoperit că crema de piele cu vitamina C este la fel de eficientă ca „standardul de aur” curent: cremele cu retinol pe bază pe vitamina A.

– Faceţi-vă un obicei din a dormi pe spate. Atunci când dormiţi pe o parte sau pe abdomen, vă afundaţi faţa în pernă, accentuând ridurile.

– Faceţi exerciţii fizice timp de 20-30 de minute în fiecare zi. Aţi observat probabil că mişcarea vă face pielea să se înroşească – un semn sigur că oxigenul şi nutrimentele din sânge ajung la capilarele din piele.

De evitat!

– Dacă vă strâmbaţi, faceţi ridurile să dispară, susţin unele persoane. Din nefericire, nu este adevărat. Zâmbetele, grimasele şi alte contorsionări ale feţei nu contribuie decât la ridarea şi mai puternică a pielii feţei.

Ridurile – Puterea profilaxiei
  • Nu fumaţi.
  • Consumaţi suficientă apă pentru a face urina să fie transparentă. În acest fel hidrataţi pielea.
  • În zilele însorite folosiţi o cremă de plajă cu spectru larg de acoperire, pe faţă, gât şi alte zone expuse înainte de a ieşi din casă, iar când vine vorba de soarele de la amiază, refugiaţi-vă cât puteţi de mult la umbră.
  • Evitaţi saloanele de bronzare artificială. Jumătate de oră într-un solar face mai mult rău pielii decât dacă aţi sta toată ziua pe plajă iară cremă de protecţie.
  • Purtaţi ochelari de soare pentru a evita ridurile frunţii care apar din cauza încruntării. Chiar şi ridurile existente dispar la câteva luni după ce aţi început să purtaţi ochelari.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Găsiți mai multe remedii naturale la rubrica Sănătate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here