Remedii naturiste din întreaga lume

remediiMedicina tradiţională a fiecărui popor de pe întregul mapamond se află la loc de cinste şi se transmite din generaţie în generaţie. Remediile, puse în practică încă din vremuri străvechi, sunt tratamente eficiente şi în ziua de astăzi când vine vorba de zeci de afecţiuni.

Republica Dominicană

Dominicanii folosesc ceapa pentru a trata simptomele supărătoare ale răcelii şi gripei. Toacă o ceapă mărunt şi pune-o într-o cană cu miere. Ia câte două linguriţe din acest amestec în fiecare seară, înainte de culcare, amestecate cu sucul obţinut din jumătate de lămâie.

Indonezia

Pentru a preveni problemele cardiace, locuitorii din insulele indoneziene apelează la ghimbir. Dă prin răzătoare 2-3 bucăţi de ghimbir şi lasă-l la uscat pe o hârtie timp de o săptămână. După ce s-a uscat complet, ia câte 2 linguriţe de ghimbir pe zi, timp de două săptămâni.

Spania

Metodele de vindecare cu ajutorul remediilor oferite de natură fac parte din tradiţia acestui popor. Pentru a preveni şi pentru a calma tusea ei apelează la mierea de albine, un bun antitusiv natural. Două linguriţe de miere, luate seara înainte de culcare, ajută la calmarea durerilor de gât, dar şi la prevenirea puseelor de tuse din timpul nopţii.

America

În tradiţia poporului american un bun tratament pentru înţepăturile de albine este chiar usturoiul. Curăţă câţiva căţei de usturoi, zdrobeşte-i cu lama cuţitului, pune-i între două bucăţi tifon şi masează locul afectat de înţepătură. Compuşii naturali din usturoi ajută la calmarea durerii cauzate de înţepătură şi reduc inflamaţia.

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here