Remedii de la bunici – Cum tratăm negii

2
61155

negi si veruciNegi – De ce apar negii – Leacuri de la bunica pentru tratarea lor – Diverse abordări și remedii la îndemână – Când trebuie să apelați la consult de specialitate – Puterea autosugestiei – Importanța profilaxiei – Usturoi, coajă de banană, scoarță de mesteacăn, aloe vera fac parte dintre cele mai eficiente remedii

 

 

 

Nu trebuie să atingeți o broască râioasă pentru a avea negi – și nici nu este nevoie să mergeți la medic sau la pedichiuristă pentru a scăpa de unul, deși există mai multe abordări medicale pentru această afecțiune. Negii pot fi înghețați cu azot lichid sau pot fi arși cu laser sau cu un ac electric. Farmaciile comercializează numeroase remedii pentru negi, inclusiv un spray cu azot lichid și diferite soluții și leucoplaste ce conțin acid salicilic, care are un efect de peeling. Toate tratamentele pentru negi pot fi dure, așa că urmați cu strictețe instrucțiunile din prospecte. Dar abordările farmaceutice reprezintă doar vârful aisbergului: am fi putut umple o carte întreagă cu toate remediile casnice și din popor pentru înlăturarea negilor. lată câteva dintre cele mai bune.

Ce este în neregulă

Dacă aveți un neg înseamnă că papilomavirusul uman a invadat o mică tăietură din pielea dumneavoastră. Papilomavirusul uman este de fapt un termen care definește multe tulpini de virusuri ce pot apărea oriunde pe corp. Unele tipuri de negi sunt unice. Alții apar grupați. În general, negul apare ca o excrescență palidă de piele cu o suprafață aspră. Verucile sau negii plantari (care apar pe talpă), pot fi atât de dureroase, încât afectează mersul. Negii genitali sunt foarte contagioși și pot mări riscul de cancer de col uterin (cervical).

Iritați negii până dispar

Acoperiți negul cu o bucată mică de bandă adezivă. Conform unui studiu recent, banda adezivă funcționează împotriva negilor chiar mai bine decât crioterapia (folosirea de azot lichid pentru a-i îngheța). Tăiați o bucată suficient de mare încât să acopere negul. Lipiți-o peste neg și lăsați-o acolo timp de șase zile. Atunci când o scoateți, scufundați zona în apă pentru câteva minute. Folosiți apoi o bucată de şmirghel sau o piatră ponce pentru a pili zona groasă de piele moartă. Lăsați negul descoperit pe parcursul nopții. A doua zi dimineață aplicați o nouă bucată de bandă adezivă. Repetați procedura până când negul dispare. Se pare că iritația moderată pe care o provoacă banda adezivă stimulează sistemul dumneavoastră imunitar să lupte cu virusul care provoacă negul și să îl elimine pentru totdeauna.

Aplicați direct pe neg usturoi proaspăt zdrobit și acoperiți-l cu un bandaj. Efectul caustic al usturoiului va determina negul să facă o bășică și să cadă în mai puțin de o săptămână. Schimbați usturoiul în fiecare zi, evitând contactul cu pielea sănătoasă din jur. Protejați zona din jurul negului cu vaselină. Pentru un efect mai puternic, unii fitoterapeuți sugerează să mâncați usturoi crud sau să înghițiți trei capsule cu usturoi în fiecare zi pentru a ajuta sistemul imunitar să lupte cu virusul.

Aplicați o compresă sau un tampon de vată înmuiat în oțet și fixați-l cu un leucoplast peste neg, lăsându-l acolo timp de una sau două ore pe zi.

Culegeți o păpădie din grădină, rupeți-i tulpina și stoarceți conținutul lăptos pe neg. Faceți acest lucru în fiecare zi. Seva aceasta este  iritantă, așa că stimulează sistemul imunitar să vindece negul. Nu folosiți păpădii care au fost stropite cu erbicide.

Abordarea acidă

Luați câteva tablete de vitamina C, pisați-le, amestecați-le cu suficientă apă pentru a forma o pastă și tamponați negul cu această pastă. Acoperiți zona cu un leucoplast. Pentru că tabletele sunt foarte acide, ele ajută la distrugerea negului și la lupta propriu-zisă cu virusul.

Dacă puteți să cojiți puțină scoarță de la un mesteacăn, umeziți-o cu apă și fixați-o peste neg cu partea superioară a scoarței pe piele. Coaja conține salicilați, substanțe care pot fi regăsite în multe dintre tratamentele pentru negi din farmacii.

Remedii din bucătărie

Fixați o bucată de coajă de banană peste un neg, cu partea interioară pe piele, în fiecare seară înainte de culcare. Coaja de banană conține un compus chimic care dizolvă încet negul.

Puteți face același lucru și cu coajă de lămâie. O substanță uleioasă din coajă pare a distruge negii.

Papaia conține enzime care digeră țesuturile moarte. Faceți crestături puțin adânci în coaja unui fruct necopt de papaia, colectați seva care se scurge și lăsați-o să se coaguleze. Amestecați seva îngroșată cu apă, apoi aplicați pe neg dimineața și seara.

Un remediu popular este frecționarea negului cu o felie zemoasă, proaspăt tăiată, de cartof. O tradiție spune că acest remediu nu va avea efect decât dacă îngropați cartoful folosit. Alții sugerează că nu este nevoie de acest ritual. Nu putem să garantăm pentru eficacitatea acestui remediu, dar rău nu va face cu siguranță.

Negi – Remedii de aplicat 

De mai multe ori pe zi aplicați tinctură de goldenseal, o plantă care conține compuși ce luptă cu bacteriile și virusurile.

Se consideră că uleiul cu vitamina E luptă împotriva negilor. O dată pe zi, perforați o capsulă de vitamina E și aplicați conținutul direct pe neg. Capsulele cu ulei de ficat de cod se pare că au același efect benefic.

Dacă aveți pe pervaz o plantă de aloe vera, rupeți o frunză și stoarceți conținutul pe neg. Repetați o dată pe zi. Unii oameni spun ca au avut succes cu acest remediu, probabil datorită faptului că gelul de aloe vera conține acid malic.

Ar trebui să-mi sun medicul?

Dacă aveți o leziune pe piele și nu sunteți sigur dacă este sau nu un neg, mergeți să vă vadă un medic. Este cel mai bine să eliminați probabilitatea unui cancer de piele și pentru a vă asigura că nu începeți să aplicați remedii pentru negi pe o bătătură, calus sau aluniță.

Imaginați-vă că negul a dispărut

Puterea autosugestiei s-a dovedit a fi extrem de folositoare în tratamentul negilor. Remediile vechi transmise din generație în generație au inclus frecarea negului cu bălegar, salivă, o monedă sau carne proaspătă – și multe chiar par a funcționa. Un medic chiar a pretins că a bombardat negii unui pacient cu raze X puternice. Deși bărbatului nu îi fuseseră administrate niciun fel de radiații, negii săi s-au vindecat a doua zi.

Petreceți câteva minute în fiecare zi imaginându-vă pur și simplu că negii se micșorează. Dacă cel care are negi este copilul dumneavoastră, ați putea încerca să elaborați un ritual complex pentru vindecare negului. Puteți freca negul cu o piatră, pe care să o puneți apoi într-o cutie. Aruncați cutia în mare. În cazul în care copilul crede că ritualul chiar va funcționa datorită magiei, atunci este foarte probabil ca asta chiar să se întâmple.

Oferiți picioarelor un tratament cu apă

Venirile sunt sensibile la căldură și ar putea să dispară în câteva săptămâni dacă vă înmuiați zilnic picioarele timp de 15 minute în apă caldă, conform unui remediu publicat într-o revistă medicală în anii 1960, dar uitat mult timp. Pentru rezultate și mai bune, adăugați patru părți de apă fierbinte la o parte oțet.

Importanța profilaxiei

Purtați sandale sau șlapi la piscină și în vestiare. Virusurile care provoacă negul tind să se dezvolte în zonele calde și umede.

Asigurați-vă că uscați bine zona verucii plantare după ce ați făcut duș sau a negului de la mână după ce v-ați spălat pe mâini. Se reduc astfel șansele ca virusul să-i infecteze și pe alții. Se pare că atunci când negii sunt umezi, devin mai contagioși. Nu traumatizați negul. Puteți să răspândiți virusul atunci când zgâriați pielea în alte locuri.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Te invit să citești despre mai multe remedii naturiste aici.

Jurnal Spiritual

2 COMENTARII

  1. Doamne, cate prostii am citit aici! Cum adică să dai cu smirghel pe piele? Asta a fost cea mai gravă. Ce importanta are daca am aruncat cartoful sau nu? Similar- cu piatra. Inepții cu carul! Și te miri că țara asta nu funcționează.

    • Sunt leacuri. Nu sunt metode științifice. Se numesc „leacuri” și pentru faptul că la cineva, la un moment dat, au funcționat. Dacă doriți o opinie specializată și personalizată, mergeți la medic. Internetul oferă informații generale, posibilități, dar nu ține locul doctorului. Bătrânii aveau diverse metode pe care le aplicau în caz de „forță majoră” tocmai pentru că în acele vremuri vracii erau scumpi și rari. Desigur, știința a evoluat și trebuie să apelați la noile metode, mult mai eficiente decât aceste „leacuri” băbești. Mulțumim pentru lecturare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.