Adevărata cheie a succesului în relațiile interumane constă în descoperirea cât mai multor lucruri despre natura umană așa cum este ea și nu așa cum credem noi că ar trebui să fie.
Numai atunci când ajungem la această înțelegere suntem capabili să abordăm pozitiv lucrurile. Dacă ne propunem să analizăm natura umană, ne putem pune întrebarea ce vor de fapt ceilalți?
Astfel, vom încerca să găsim niște metode de îndeplinire a nevoilor și dorințelor celorlați. Să învățăm cum să reacționăm în direcția naturii umane și nu împotriva ei.
Vom afla, poate, că problema cea mai mare de pe lumea asta nu este că oamenii sunt așa cum sunt, ci doar că prea des ignorăm nevoile celor cu care avem de-a face.
Putem fi plăcut surprinși să aflăm că natura umană nu are nevoie să fie idealizată sau mințită și că bunul Dumnezeu știe exact ce face atunci când ne-a conceput așa cum suntem.
De câte ori auzim pe cineva dând vina pe natura umană în cazul propriilor necazuri, putem aduce în discuție ce spune cândva Harry Matelski, director de personal la Wolf& Dessauer, Fort Wayne, Indiana:
„Les „, remarca el, „ai observant că dactilografele mediocre dau vina cel mai adesea pe mașina de scris, iar jucătorii de golf nepricepuți dau vina pe crosă când ratează o lovitură?
În același fel vei afla că cei care nu se pricep să abordeze relațiile interumane sunt cei care veșnic ocărăsc natura umană, dând vina în toate cazurile pe faptul că ceilalți sunt de o calitate îndoielnică.”
Cum să dobândiți încredere și putere în relațiile interumane, Les Giblin
Jurnal Spiritual