Reînscrierea copiilor la grădiniţă

0
222

Luni, 7 mai, începe reînscrierea copiilor la grădiniţă. Ministerul Educaţiei anunţă că fiecare grădiniţă îşi va stabili un orar în care pot fi depuse actele, iar acesta trebuie afişat într-un loc vizibil.

Programul va fi postat ulterior şi pe site-urile grădiniţelor şi ale inspectoratelor școlare. Părinţii care îşi înscriu abia în acest an copilul la grădiniţă o vor putea face din data de 21 mai.

În cazul în care într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, atunci vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice, precizează Ministerul Educației.

Criteriile generale de departajare sunt următoarele: existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi, existenţa unui act care dovedeşte că este orfan de un singur părinte, un alt membru din familie este înmatriculat în grădiniţa respectivă sau existenţa unui certificat medical care dovedeşte că minorul are un grad de handicap.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar. Acestea nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale.

Ana Grama

Puteti accesa:https:https://jurnalspiritual.eu/gradinita-roznov-8-martie/