Reguli privind controlul valorilor tensiunii arteriale

0
161

tensiuneControlul permanent al valorilor tensiunii arteriale este obligatoriu pentru toți bolnavii hipertensivi, indiferent de cauza și mecanismul de producere a hipertensiunii arteriale. Acest control este absolut indispensabil nu numai pentru urmărirea eficacității tratamentului antihipertensiv, dar și pentru prevenirea complicațiilor legate de salturile și crizele hipertensive, care pot surveni oricând și fără semne de avertizare.

Înregistrarea cu totul sporadică a valorilor tensionale în cazul bolnavului hipertensiv este o abatere gravă de la regulile pe care trebuie să le respecte bolnavul și, în același timp, o eroare medicală, când este vorba de urmărirea activă a bolnavilor de către medicul curant.

Fiecare bolnav hipertensiv la care boala este în plină evoluție este bine să posede un tensiometru și să fie instruit pentru a-și măsura singur (sau un membru al familiei) valorile tensiunii arteriale în fiecare zi.

Numai în felul acesta medicul poate adapta și modifica, de la caz la caz, schema terapeutică cea mai adecvată impusă de valorile tensionale prezente în dinamica lor. Din experiența multor autori și medici practicieni, precum și din experiența noastră personală rezultă că respectarea acestei reguli este urmată de o deosebită eficacitate a tratamentului atât curativ, cât și preventiv.

Hipertensiunea arterială și exercițiul fizic, Prof. Dr. Gheorghe Mogoș

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.