Regiunea Cappadocia – oraș subteran antic de 5.000 de ani

0
168
capadocciaUnii dintre noi, atunci când vorbesc despre descoperiri sau despre lucruri care și-au pus amprenta asupra existenței noastre, se gândesc la acea parte a istoriei care ne propune o călătorie în spațiu și timp.

Conform http://www.descopera.ro, un oraș subteran antic, vechi de aproximativ 5000 de ani, a fost recent descoperit de niște constructori. Apariția acestei așezări scoate la lumină câteva aspecte inedite referitoare la capacitatea ființei umane de a se adapta condițiilor dificile. Probabil deja sunteți nerăbdători să aflați despre ce este vorba, motiv pentru care vom dezvălui identitatea acestui oraș subteran: regiunea Cappadocia din estul Turciei.

Utilizat în perioada Antichității de zeci de mii de oameni care doreau să se protejeze de invadatori, acesta întrunește toate notele definitorii unei bijuterii arhitectonice. A fost descoperit dintr-o întâmplare, în timp ce câțiva constructori executau o serie de lucrări de escavație.

Potrivit http://greatnews.ro/, regiunea Cappadocia este cunoscută pentru formațiunile sale spectaculoase, dar și pentru ascunzătorile subterane care au fost săpate în Antichitate în rocile vulcanice.

O rețea de tuneluri întinsă pe o suprafață de 7 kilometri – așa se poate descrie în câteva cuvinte regiunea mai sus amintită. Există și câteva tuneluri, aflate sub cetatea antică Nevşehir, precum și în  zonele adiacente acesteia.

Potrivit unui studiu publicat în revista National Geographic, această așezare omenească este construită pe mai multe niveluri și include spații de locuit, bucătării, pivniţe pentru vinuri, capele şi scări care duceau la suprafaţă.

Un oraș asemănător a fost descoperit de către arheologi în anul 1963, în zona Derinkuyu, aflat în apropiere de cel descoperit în prezent.

Cercetătorii ne informează că „Derunkuyu avea în trecut până la 20.000 de rezidenţi, care locuiau sub pământ, într-un oraş subteran cu 11 niveluri şi cu 600 de intrări. Potrivit cercetătorilor turci, Nevşehir este însă mult mai mare, având o suprafaţă triplă faţă de oraşul subteran Derinkuyu”.

Într-un interviu acordat publicaţiei National Geographic, Hasan Ünver, primarul din Nevşehir a declarat: „această nouă descoperire va fi adăugată ca o nouă perlă, un nou diamant, o nouă mină de aur la bogăţiile Cappadociei. Intenţionăm chiar să redeschidem şi bisericile subterane”.

Primele rezultate reliefează faptul că acele coridoare subterane ajung până la o adâncime de 113 metri.

Primarul este hotărât și să construiască cel mai mare parc de distracţii antic, care va include la suprafaţă hoteluri şi galerii de artă, iar în subteran mai multe piste de mers pe jos şi un muzeu, informează dailymail.co.uk.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.