Citate inspirationale ale Reginei Maria a Romaniei

Regina Maria a Romaniei si destinul ei maret

0
672

 

"<yoastmark

Regina Maria a Romaniei si destinul ei maret

Regina Maria a avut acel destin impletit cu pasiunea si iubirea de tara, in care ea era regina neamului romanesc, desi originile ei erau straine de Romania. A fost cea care a sustinut in razboi Armata Romana, a ingrijit bolnavii muribunzi cu mainile ei, fara sa se gandeasca ca ar putea  sa se molipseasca de  bolile cu care intra in contact. A iubit oamenii si si-a sacrificat viata pentru binele suprem al Romaniei.

Inteligenta si frumusetea acesteia i-a impresionat pe  aliatii occidentali si rezultatul a fost  Romania Mare, care reunea vechile provincii istorice Transilvania, Bucovina, Moldova, Basarabia, Muntenia si Dobrogea – in urma semnarii Tratatului de la Versailles. A fost supranumita de popor “Mama Regina”, “Mama ranitilor”, “Regina soldat”, datorita actiunilor sale din perioada Primului Razboi Mondial, cand a ajutat soldatii aflati in spitalele de pe front.

Regina Maria – Nascuta in localitatea Eastwele Park-Kent, din Anglia, la 29 octombrie 1875, Regina Maria a fost fiica ducelui Alfred, cel de-al doilea fiu al reginei Victoria a Marii Britanii, verisoara cu tarul Rusiei, Nicolae al II-lea si cu imparatul Germaniei, Wilhelm al II-lea. La numai 16 ani s-a logodit cu Ferdinand, principele mostenitor al Romaniei, care ii va deveni sot.

Maria abia implinise 17 ani cand a venit in Romania pentru a “imbratisa o noua nationalitate”. S-a straduit insa din rasputeri sa fie o buna romanca, cum ea insasi spunea.

Citate exceptionale ale Reginei Maria

“Nu, nu eram dreaptă cu biciul dreptăţii în mână!

Refuz să mă las înfrântă sau să mă simt înfrântă până nu mi s-a smuls şi ultima fărâmă de speranţă.

Da, e întotdeauna uimitor felul în care nişte femei superioare devin nişte sclave ale unor bărbaţi mai puţin valoroşi decât ele, pe care îi adoră. Uneori totuşi se întâmplă şi invers.

Dumnezeu întotdeauna mă ajută când încep să mi se golească mâinile.

Rugaciunea a fost o arma a reginei Maria

În anii durerii am învăţat să mă rog.

Toată viața am fost puternic înzestrată cu darul milei, ceea ce a fost la temelia tuturor faptelor mele, ceea ce lămurește amestecul de putere și de slăbiciune ce se războiesc în mine ca două ființe vii.

Ceaiul ne face fericiţi.

De multe ori, mila m-a rătăcit, m-a făcut să comit greșeli izvorâte din slăbiciune și m-a ispitit să fiu iertătoare în clipe când neînduplecarea ar fi împiedicat mult zbucium în viitor și multă neînțelegere.

Odată am fost străină pentru aceşti oameni; acum sunt de-a lor, şi, deoarece vin de atât de departe, am fost prin acest lucru mai în măsură de a le vedea calităţile şi defectele.

Oamenii noştri politici încă nu sunt pregătiţi să se sacrifice pentru cauza comună. Sunt zile când mârşăvia omenească în general, şi a guvernelor şi administraţiilor în particular, mă izbeşte cu o putere copleşitoare şi îmi dă impresia că toate eforturile noastre sunt în van”.

Regina Maria a României –” Povestea vieţii mele”