Regina Elizabeth a II-a, la 88 de ani, într-un nou portret oficial

0
138

elizabeth-portret-afpUn nou portret oficial al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii a fost realizat de fotograful britanic David Bailey. Portretul a fost dezvăluit luni, pentru a marca cea de-a 88-a aniversare a suveranei Regatului Unit. Fotografia alb-negru, care o prezintă pe regină zâmbind, a fost realizată în luna martie, informează BBC. 

Regina Elizabeth a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926. Aniversarea sa oficială, insa, este marcată întotdeauna în data de 14 iunie.

Fotografia, care a fost realizată la palatul Buckingham din Londra, a fost comandată pentru campania guvernamentală „Great”. Aceasta are ca scop promovarea comerţului, turismului, investiţiilor şi educaţiei în Marea Britanie.

Recent, secretarul britanic pentru cultură Sajid Javid a spus că portretul va ajuta campania ce are ca scop „prezentarea lucrurilor minunate pe care le deţine Anglia”. Monarhia britanică este unul dintre cei mai mari promotori ai turismului în această ţară. Ea genereaza anual 500 de milioane de lire sterline de la turiştii veniţi să viziteze Marea Britanie, potrivit Visit Britain.

Renumitul fotograf David Bailey a realizat portrete ale unor celebrităţi precum Mick Jagger, dar şi ale criminalilor Ronnie şi Reggie Kray.

De-a lungul carierei sale, Bailey – care a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic în 2001 – a realizat, printre altele, portrete ale membrilor formaţiei The Beatles, prinţesei Diana şi modelelor Naomi Campbell şi Kate Moss.

Desemnată regină pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, pe când se afla într-o vizită oficială în Kenya, Elizabeth a II-a a fost încoronată pe 2 iunie 1953. În 2012, regina Elizabeth a II-a a împlinit 60 de ani de domnie, relatează Mediafax.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.