Regim de o zi pentru curăţarea ficatului

0
2181

curăţarea ficatuluiFiecare dintre noi suntem preocupaţi tot mai des de propria stare de sănătate. Ei bine, acest mod de detoxifiere ne stimulează să avem o alimentaţie uşoară, axată pe alimente vegetale, naturale, fără carne, lactate sau grăsimi. Se fixează o zi de weekend sau o zi liberă, pentru a ţine această cură de detoxifiere.

Vom prezenta în cele ce urmează un regim pentru curăţarea ficatului:

În jurul orei 8:00-9.00, se consumă o porţie de terci de fulgi de ovăz; se fierb cu ½ pahar de lapte sau apă. Se recomandă adăugarea câtorva prune uscate şi seminţe de in (le puteţi îndulci cu miere). Se bea un pahar de suc de legume: ridiche neagră, sfeclă, măr şi morcov.

La ora 11.00, se bea un pahar de apă caldă cu puţin suc de lămâie stors şi 1 lingură de ulei de măsline.

Pentru curăţarea ficatului dupa-amiaza:

În jurul orei 14:00, se consumă un borş din: 1 ţelină, 1 morcov, 3 căţei de usturoi, 2 cepe roşii; 1/2 linguriţă de cayenne, 2 linguriţe chimen, 4 pahare de apă, 1 linguriţă de sare de mare şi pătrunjel.

La ora 15:00, se consumă 6-8 prune uscate (înmuiate în apă caldă peste noapte); puteţi bea un pahar de ceai de senna fierbinte.

La ora 17:00, se bea un pahar de ceai preparat dintr-un amestec de suc de lămâie, pojarniţă şi îndulcit cu miere.

La ora 18:30, se mănâncă 2-3 felii de pâine neagră cu puţină sare, şi se bea sucul de la o lămâie, diluat cu o cantitate egalizată de apă. Peste o jumătate de oră se ia o pastilă de No-Spa.

La ora 19:30, se beau 150 ml de ulei de măsline cald şi sucul de la ½ lămâie cu o salată de sfeclă (fiartă sau crudă), din morcov sau varză; ulei de măsline şi stropită cu suc de lămâie. După această masă, corpul va trebui să stea în poziţie culcată, pe partea stângă cât mai relaxat.

La ora 20:00 se bea o cantitate de 150 ml de ulei de măsline şi sucul de la ½ de lămâie.

Facultativ, la ora, 22.00, şi/sau dimineaţa, se poate face o clismă, utilizând irigatorul.

Sunt posibile dureri pe durata regimului pentru curăţarea ficatului

Aşadar, dacă acest program vi se pare prea greu, recomand consumarea reţetelor după propriul orar şi nu obligatoriu toate într-o zi. De asemenea, ceaiurile purgative pot fi substituite cu sucuri de legume.

Prin urmare, după această curăţare a ficatului şi a bilei, recomand o săptămână de alimentaţie uşoară(de post).

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.