RECORD: Peste 500 de elveţieni au cântat la bucium | FOTO

0
456
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Alphorn players blow their instruments to break the world record for the largest ensemble of people playing the alphorn, on the Gornergrat in front of the Matterhorn mountain near ZermattPeste 500 de cântăreţi la bucium au stabilit, sâmbătă, în regiunea elveţiană Zermatt, un nou record mondial pentru cel mai mare ansamblu de persoane care au cântat, simultan, la acest instrument, informează Agerpres.

Muzicienii, îmbrăcaţi în costume tradiţionale elveţiene, s-au adunat pe creasta Gornergrat, situată la peste 3.000 metri deasupra nivelului mării. Acestia au interpretat o piesă special compusă pentru aceste instrumente realizate din lemn, informează reuters.com.

Cei 508 instrumentişti elveţieni au doborât vechiul record mondial stabilit în 2009. Atunci 366 de muzicieni au susţinut un concert de acelaşi gen.

Intrumentul, cunoscut în Munţii Alpi sub denumirea de “corn alpin” şi în Munţii Carpaţi sub denumirea de “bucium” sau “tulnic”, este folosit în mod tradiţional pentru a mâna turmele de animale. Acesta  poate avea o lungime de până la patru metri.

91610_1

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here