Cinci alimente recomandate pentru regenerarea sângelui

0
13421

regenerarea sângeluiRegenerarea sângelui – Alimente care îmbunătățesc calitatea sângelui

Sângele și organele hematopoietice au rolul cel mai important pentru organism. De compoziția sângelui depinde starea de sănătate și implicit starea noastră de de spirit. De aceea alimentația care să ne ajute să ne îmbunătățim calitatea sângelui este vitală. 

Alimente care ajută la regenerarea sângelui

Ficatul

Ficatul este primul pe lista alimentelor pe care experții le recomandă pentru regenerarea sângelui, fiind o sursă esențială de fier. Lipsa fierului duce la niveluri scăzute de hemoglobină și, astfel, la diverse boli, cum ar fi anemia. În plus, ficatul mai conține o substanță importantă – heparina, care previne apariția trombozei și a infarctului miocardic, informează Rador, citând healthinfo.ua.

Mierea

Mierea este considerată drept unul dintre cele mai bune produse pentru îmbunătățirea compoziției sângelui.

Rodiile

Rodiile conțin mult fier și sunt utilizate pentru a dezactiva excesul de colesterol. Acest fruct este recomandat inclusiv femeilor însărcinate, dacă au un nivel scăzut de colesterol bun.

Sucul de morcov și sfeclă roșie

Sucul de morcov și sfeclă roșie este considerat cel mai bun medicament natural pentru sânge, care ajută la îmbunătățirea compoziției sale şi stimulează producția de eritrocite, îmbunătăţeşte memoria şi dilată vasele de sânge.

Peștele și fructele de mare

Peștele și fructele de mare, deoarece mențin un control al colesterolului și a zahărului din sânge. Peștele gras este considerat produsul numărul unu pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, iar în țările în care locuitorii au acces la pește proaspăt, numărul pacienților cu boli de inimă este mult mai mic decât în alte ţări. În plus, peștele conține taurină, o substanță de stabilizare a tensiunii arteriale.

Ana Grama

Citiți și alte articole de la rubrica Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.