„Rechinul cu buzunar”, o ciudăţenie a naturii

0
393

gulper-sharkPrimul rechin cu buzunar, Mollisquama, a fost descoperit cu 36 de ani în urmă, în apropierea coastei statului Peru. De atunci n-a mai fost văzut, însă cercetătorii au descoperit recent un al doilea specimen.

Potrivit unui nou studiu publicat în revista Zootaxa, cel de-al doilea rechin cu buzunar descoperit vreodată a fost găsit de o echipă a Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA) din Statele Unite în timpul unui studiu realizat cu câţiva ani în urmă, nu departe de ţărmul statului Louisiana.

Deși n-au reușit să îl mențină în viață, oamenii de știință l-au îngheţat. Biologul Mark Grace şi-a petrecut trei ani sortând peştii îngheţaţi în timpul misiunii NOAA până când a ajuns la rechin cu buzunar.

Este vorba despre un mascul pui care măsoară aproape 14 centimetri şi are pe partea inferioară organe luminoase, a explicat expertul.

Rechinul are o glandă ca un buzunar amplasată chiar deasupra înotătoarei sale pectorale. Cercetătorii nu ştiu exact la ce îi foloseşte acest buzunar, dar cred că este posibil ca astfel rechinul să elibereze feromoni.

pocket-shark

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.