Răzvan Stoica, cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani, deschide Festivalul Mozart

0
464

Răzvan StoicaOrchestra de cameră Kamerata Kronstadt va deschide Festivalul Mozart organizat de Opera Braşov, la la Sala Patria, miercuri, 4 februarie, de la ora 19.00. 

Concertul extraordinar de îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Cristian Oroşanu; solist va fi Răzvan Stoica, care va cânta pe o celebră vioară Stradivarius. Câştigător al premiului „New Talent” Bratislava 2013, acesta din urmă a fost declarat „Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani”, informează un comunicat de presă.

Cunoscut pentru „virtuozitatea sa, pasiunea şi superba sa interpretare”, violonistul Răzvan Stoica şi-a stabilit bazele unei cariere impresionante, reprezentaţiile sale carismatice atăgând atât atenţia atât a presei, cât şi a publicului. A primit peste 24 de premii naţionale şi internaţionale la competiţii prestigioase. Sunt incluse, printre altele, Concursul Perosi (Tortona), competiţiile olimpice pentru vioară (România) şi Concursul pentru duete de la Bolzano (Italia). Din programul concertului nu vor lipsi lucrări de W. A. Mozart precum Uvertura „La finta giardiniera”, Concertul pentru vioară nr. 3 sau Divertismentul nr. 11).

Pentru mai multa muzica: http://radio-online.ro/home

 Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here