Razele X… știați că?

0
978

raze XRazele X, cunoscute și sub numele de raze Röntgen, au fost descoperite de fizicianul german Wilhem Röntgen. Din 1888, el era profesor de fizică la Institutul de Fizică din Würzburg.

Pe 8 noiembrie 1895, în timp ce lucra cu tubul de raze catodice în vid recent inventat de fizicianul englez William Crookes, Röntgen a observat un fenomen. Făcând să treacă un curent electric prin tubul de raze catodice, o bucată de hârtie acoperită cu platinocianură de bariu a devenit fluorescentă. Röntgen descoperise un efect provocat de o rază invizibilă.

El a mai observat că putea folosi aceste raze invizibile ca „să vad” prin obiecte.

Probabil cea mai semnificativă descoperire a sa a fost aceea că razele X permit realizarea de fotografii ale interiorului corpului uman.

Spre demonstrație, el a făcut o fotografie a mâinii unuia dintre colegii săi. Structura osoasă se vedea extraordinar de clar.

Razele treceau prin piele și carne foarte ușor, prin țesuturile mai dense mai greu, iar prin oase deloc, așa că era posibil „să vezi” în interiorul corpului cuiva.

A fost o imagine istorică reprodusă adesea pentru a ilustra această piatră de hotar în medicina de diagnostic. A fost unul dintre cele mai mari progrese din medicină.

Oferindu-le medicilor o unealtă  de diagnostic nouă și complet neașteptată, a schimbat calitatea îngrijirii medicale în secolul al XX-lea.

Röntgen a primit primul Premiu Nobel pentru fizică în 1901

În 1903, chirurgul german Georg Perthes a observat primul că razele X pot inhiba creșterea celulelor canceroase. Deci, chiar și în acest stadiu timpuriu a apărut o nouă întrebuințare importantă a razelor magice ale lui Röntgen. Ele nu serveau doar la diagnostic – puteau și vindeca.

Descoperiri care au schimbat lumea, Rodney Casleden

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.