Un român va parcurge pe bicicletă Drumul Mătăsii, pentru a escalada un vârf de 7.000 de metri

0
382
Radu DiaconescuUn tânăr de 30 de ani vrea să parcurgă, pe bicicletă, Drumul Mătăsii – 15.000 de kilometri. El va pleca mâine, 22 februarie 2014, din Bucureşti cu destinaţia Kârgâstan. Tanarul vrea să escaladeze vârful muntos – Khan Tengri – cu înălţimea de 7.000 de metri. Aventura lui poate fi urmărită pe blogul www.diaconescuradu.com.

Radu Diaconescu va pleca sâmbătă, din parcul Tineretului din Capitală. De acolo, mai mulţi prieteni îl vor însoţi spre Giurgiu, unde va ieşi din ţară, informează Agerpres.

Radu Diaconescu este de profesie inginer-programator.

El va merge cu bicicleta până aproape de graniţa dintre Kârgâzstan şi China. După aceea va merge pe jos mai mult de două săptămâni până în tabăra de bază. De acolo va începe “asaltul” vârfului Khan Tengri.

Totul se va face prin forţe proprii, fără a folosi vreun mijloc de transport motorizat. El nu va avea echipă de suport care să-l salveze în caz de pericol.

Echipamentul de care are nevoie pentru a dormi, a-şi găti şi a se apăra de capriciile vremii se va afla în suporturile de bagaje de pe bicicleta sa.

IMG_4837-395x263El spune că ideea i-a venit citind cărţile altor oameni care au călătorit în toate colţurile lumii, pe motocicletă, pe bicicletă sau pe jos. Dorinţa de a ieşi din cotidian a încolţit de foarte mult timp, ca o reacţie la programul fix, de birou.

Pentru a avea timp de această aventură pe care o estimează la circa nouă luni, Radu şi-a dat demisia din funcţia de programator bine plătită de la o firmă din Germania, unde a lucrat în ultimul an.

“Îmi place să merg pe bicicletă, îmi place alpinismul, îmi place drumeţia.”

“Acum am ocazia acum să le îmbin pe toate trei”, a declarat, pentru Agerpres, Radu Diaconescu.

El face drumeţii pe munte de la vârsta de 19 ani, ulterior a descoperit alpinismul, schiul, mountain bike-ul, alergarea pe munte, concursurile montane.

În ultimii cinci ani a visat la o călătorie în stepele nesfârşite ale Mongoliei.

El a început să se intereseze de cicloturism, adică de călătoria cu bicicleta prin lume. Radu spune că oferă o cu totul altă libertate decât mersul cu trenul sau cu avionul şi un sentiment de satisfacţie pentru că ai muncit pentru a vedea acele locuri.

“E un sentiment interesant în momentul în care te regăseşti dimineaţa pe bicicletă şi poţi s-o iei în ce direcţie vrei. E un sentiment de libertate şi de a beneficia de timpul tău în ce mod doreşti, lucru care se întâmplă tot mai rar în societatea actuală”, a mai spus Diaconescu.

Alt avantaj pe care îl vede în călătoria cu bicicleta este interacţiunea cu oamenii, cu care trebuie să comunici pentru a afla lucruri de bază: “Unde pot să pun cortul?”; “De unde pot să iau apă?”; “Unde găsesc un magazin?”. Astfel iei contact direct şi cu obiceiurile şi tradiţiile acelor locuri.

“Am încredere că majoritatea oamenilor sunt buni în principiu şi experienţele pe care le-am avut călătorind şi prin România şi prin Europa au fost 99% pozitive, iar cineva care vine pe bicicletă de la capătul lumii, are un capital de încredere mai mare decât un turist bogat care opreşte cu maşina şi cere indicaţii”, consideră aventurierul.

Radu Diaconescu nu este la prima aventură de acest fel.

În 2011 a plecat cu bicicleta din România, împreună cu soţia sa — Mihaela Diaconescu. După o călătorie de două săptămâni, au urcat vârful Mont-Blanc din Alpi.

“De data aceasta va fi ceva diferit. Este vorba de o călătorie de nouă luni de zile prin mai multe ţări nu atât de dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii rutiere; ele au de oferit foarte mult din punct de vedere cultural şi spiritual”, mai spune Radu Diaconescu.

La dus, va trece prin Bulgaria, Turcia, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kârgâzstan. Planul său este să parcurgă în medie 80 de km pe zi. El va folosi în principal drumuri secundare, pentru a evita traficul aglomerat.

drumul-3

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here