Radiațiile cosmice, un pericol pentru primii oameni care vor porni spre Marte

0
234

astronaut_marte_01048200Creierul șoarecilor expuși, în cadrul unui experiment, contactului cu radiații cosmice a fost afectat, ceea ce înseamnă că și performanțele mintale ale astronauților care vor porni spre Marte ar putea avea de suferit, informează SPACE.

„Există motive de îngrijorare că (pe termen lung) radiațiile cosmice pot conduce la deficiențe cognitive, efect care este probabil să se producă la oameni, la fel cum se produce și la șoareci”, a declarat coautorul studiului, Charles Limoli, neurolog la Universitatea din California, din Irvine.
Mars One este un proiect lansat de olandezul Bas Lansdorp, cofondator şi preşedinte al companiei care are ca scop trimiterea, în 2024, a unui echipaj de patru voluntari pentru colonizarea planetei Marte, fără posibilitatea de a reveni pe Terra, după o călătorie care va dura şapte luni.

Călătoria spre Marte, care se află la o distanţă de circa 64,3 milioane de kilometri de Terra, în funcţie de poziţionarea pe orbită, durează aproximativ 200 de zile.

Bugetul misiunii, de 6 miliarde de dolari, este mult mai mare decât suma de 1,8 miliarde de dolari cheltuită de NASA pentru roverul Curiosity, cel mai avansat robot trimis de pământeni pe Marte.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.