Zâmbiţi vă rog…

0
150
răbdareaUn copil, în plină stradă, încearcă să îşi încalţe papuceii. Pentru că nu se descurcă, a cerut ajutor unei trecătoare. Cu tot efortul, papuceii nu voiau nicidecum să intre. Până când a reuşit totuşi să îl încalţe, trecătoarei i-au apărut broboane de transpiraţie pe frunte.

De aceea aproape că i-au dat lacrimile când copilul i-a zis: “Doamnă, dar sunt puse invers…” Într-adevăr, erau pe picior greşit…

Nu a fost cu nimic mai uşor să îi scoată papucii decât să-l încalţe, totuşi a reuşit să îşi păstreze calmul până când băiatul era iar încălţat. Însă atunci băieţelul a zis: “Cizmuliţele astea nu sunt ale mele!”

În loc să strige la el: “De ce nu mi-ai spus??”, femeia şi-a muşcat buza şi încă o dată s-a chinuit să îl descalţe. Când s-a terminat chinul descălţatului, băieţelul i-a spus: “Sunt cizmuliţele fratelui meu. Mama mi-a zis să le încalţ pe astea azi.”

Acum ea nu mai ştia ce să facă… Să plângă sau să râdă? A reuşit totuşi să strângă suficientă răbdare pentru a se lupta din nou. Când, în sfârşit, l-a încălţat, înainte de a-şi lua rămas bun, l-a întrebat: “Şi acum, unde îţi sunt mănuşile, fiindcă afară e frig? Trebuie să ţi le pun în mâini ca să nu răceşti!”

Răspunsul?

“Le-am băgat în papucei ca să nu le pierd…” Prin urmare, astăzi, înainte să refuzăm pe cineva, ar trebui să ne gândim că poate are cu adevărat nevoie de noi şi suntem singura speranţă. Astfel, trecătoarea noastră a dat dovadă de educaţie şi de amabilitatea de a asculta acel copil neajutorat care avea nevoie de ajutor. Nu şi-a pierdut răbdarea şi ştia că cele trei lucruri în viaţă ce nu trebuie pierdute niciodată sunt: răbdarea, speranța şi onestitatea. Mai mult decât atât ea ştia că visurile de mâine se construiesc prin sacrificiile de astăzi. A răbdat şi a încercat din răsputeri să găsească o cale de a-l ajuta şi nu o scuză pentru a-l lăsa să se chinuie singur. Concluzionând, niciodată să nu te dai bătut pentru ceva ce merită cu adevărat.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here