Puterea vindecătoare a rugăciunii

0
379

puterea vindecatoare a rugăciuniiFenomenele mistice au început să facă din ce în ce mai mult obiectul cercetărilor științifice ale unor importanți oameni de știință. Siteul www.ortodoxia.md informează că ultimele descoperiri ale oamenilor de știință ruși confirmă puterea vindecatoare a rugăciunii sau a atingerii de sfintele moaște, cu condiția existenței unei credințe puternice.

Peste 90% din ceea ce presupunem că știm reprezintă ceea ce credem. Credința este o componentă fundamentală a sufletului omenesc, cu atât mai puternică, cu cât ceea ce o alimentează este încrederea în existența supremă a binelui și a dreptății. Astfel, știința vine să confirme faptul că aghiazma, semnul Sfintei Cruci și chiar sunetul clopotelor au proprietăți vindecătoare.

Mii de cazuri din medicină vin să confirme puterea vindecatoare a rugăciunii în vindecarea bolilor.

„O rugăciune este un remediu puternic. Aceasta nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar repară chiar și structura conștiiței”, a declarat Valeri Slezin. El este şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Sankt Petersburg. Profesorul Slezin a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce aceștia se rugau. Ei au observat „stingerea” completă a cortexului cerebral. Aceasta stare este întâlnită la bebelușii de câteva luni, atunci când se află în siguranță, lângă mamele lor.

După ce copilul înaintează în vârstă, activitatea cerebrală crește; sentimentul siguranței se diminuează, starea anterioară putându-se observa doar în timpul somnului profund sau în perioadele de rugăciune. Această stare este numită de cercetătorul rus „trezie ușoară în rugăciune”. Ea descrie mutarea grijilor într-un alt plan, fapt ce sprijină vindecarea fizică și psihică. Angelina Malakovskaia este inginer și electrofizician în cadrul Laboratorului de Tehnologie Medicală şi Biologică. Ea a realizat o serie de studii din care a rezultat că în urma participării la slujbele bisericești, tensiunea arterială și valorile constituienților sângelui se normalizează. Asta intareste puterea vindecatoare a rugăciunii.

Există păreri conform cărora rugăciunea poate neutraliza chiar și radiațiile.

Se tine cont de faptul că în zona unei biserici aflată la doar 4 kilometri de reactoarele de la Cernobîl, nivelul radiațiilor era unul normal.

De asemenea, se consideră că sunetul clopotelor bisericilor are proprietăți tămăduitoare, aceastea bătând atunci când se constată epidemii. Experimentele au arătat că ultrasunetele emise de clopote au efecte asupra virușilor de gripă, hepatită sau tifos. Și semnul Sfintei Cruci pare a avea efecte taumaturgice, omorând microbii patogeni din apă. Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală din Rusia a constatat că după rostirea rugăciunii Tatăl nostru și însemnarea cu semnul Sfintei Cruci asupra apei, concentrația bacteriilor dăunătoare se micșorează vizibil. Chiar spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfințite. Singura precizare este aceea că această aghiazmă are efecte doar asupra persoanelor care cred acest lucru. Așadar, obiceiul ortodox al binecuvântării mâncării și băuturii nu are doar o valoare spirituală, ci și una preventivă, știința venind să confirme ceea ce înțelepții susțin de mii de ani.

Mihai Parfeni 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here