Puterea lui Dumnezeu ajută

0
185
Ajunge zilei răutatea ei. (Matei 6, 34)

icoanaSă nu vă temeți dinainte de slăbiciunea voastră: ajunge zilei răutatea ei. Să nu vă temeți de ziua de mâine: ziua de mâine se va îngriji singură de ale sale. Celui ce v-a trimis astăzi pace sufletească toate Îi sunt cu putință: El nu vă va refuza nici mâine această pace. Să nu vă chinuiți singuri cu grija încercărilor viitoare. Să nu vă lăsați pradă niciunei temeri, să nu vă străduiți deloc să ghiciți ce vă așteaptă în viitor, ci, prin credința în Domnul și prin nădejdea că El vă va ajuta la nevoie, să alungați cât mai departe de voi orice temeri.

Dăruiți-vă Domnului întru și pe de-a-ntregul, cu deplina credință că odată cu încercarea El vă va trimite și destulă putere pentru a-i face față. Domnul împlinește toată lipsa noastră, după bogăția Sa, cu slavă (Filipeni 4, 19). Lăsați toate în seama Lui; dacă ați pus mâna pe plug, să nu vă mai uitați înapoi, să nu vă împiedicați de amănunte, să aveți bărbăție; încrezându-vă Lui în toate, să așteptați în liniște, cu deplină nădejde și deplină supunere, împlinirea voii Lui.

Să țineți minte că vi se dă putere pentru a purta crucea de astăzi, nu cea de mâine. Un om care căzuse într-o adâncă descurajare, vărsându-și oful în fața altuia, l-a întrebat: „De ce mi-o fi atât de îngrozitor de greu?” „Pentru că, i-a răspuns acela, odată cu povara de acum ai luat-o și pe cea viitoare, și le porți pe amândouă cu propria ta putere, nu cu puterea lui Dumnezeu.”

Propria noastră putere ne apasă cu neputința, pe când puterea lui Dumnezeu ne ridică cu atotputernicia Sa.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

Mai multe articole pe aceeaşi temă puteţi citi aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.