Putem noi ajunge la căile lui Dumnezeu?

0
107
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

caleSlavă Domnului pentru toate! Aţi dori să aflaţi din ce cauză Domnul îngăduie de-atâta timp necredincioşilor să-i subjuge pe ortodocşi. Putem noi, oare, să atingem culmile cele mai înalte şi să vedem gândurile adânci ale lui Dumnezeu? Nu este al nostru a şti anii sau vremile (Fapte 1, 7). Vedeţi cum este priceperea noastră? Se prezic (în calendar) 15 grade de căldură, dar se înregistrează minus 20 de grade. Şi asta, în lucrurile obişnuite. Iar până la căile lui Dumnezeu, putem noi să ajungem? Pe cine îl iubeşte Domnul, îl ceartă şi biciuieşte pe tot fiul pe care îl primeşte (Evr. 12, 6). Nu ne este oare de ajuns? Suferinţele nu sunt semnul respingerii, ci al bunăvoinţei.

Visul acela v-a fost de trebuinţă. Întipăriţi-vă în inimă vorbele pe care vi le-a spus cineva: „Nu sunt cuvinte pentru a descrie fericirea care este acolo”… (vezi I Cor. 2, 9). Pentru aceasta, să ne înmulţim strădaniile, ca să ajungem acolo, chiar de-ar fi să ne târâm pe brânci. Doamne, ajută-ne!

Iarăşi vă repet: feriţi-vă de laude. Ce trebuie să faceţi? Ocărâţi-vă mai mult şi, mai ales, rugaţi-vă Domnului ca să vă aşeze în inimă o adâncă smerenie. Puteţi crede acum din proprie experienţă ceea ce a spus Sfântul Isaac Sirul în Cuvântul întâi: „Mai că nu se află om care ar putea să îndure cinstea fără schimbarea celor lăuntrice”. Iată ce lucru a scornit vicleanul! Iar că este vorba de lucrarea lui, credeţi mărturiei Sfântului Ioan Scărarul (Cuvântul al 26-lea, punctul 8). Răbdaţi. Acesta este, cum se vede, ultimul şiretlic, dar e primejdios şi de lungă durată. Să vă ajute Domnul să rezistaţi!

„Învățături și scrisori despre viața creștină” – Sf. Teofan Zăvorâtul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here