Şapte creaţii uimitoare din pungi de plastic reciclate

0
1437
Nu este nici un secret că reciclarea pungilor de plastic este un pas important în reducerea deşeurilor şi sprijinirea acţiunilor de protecţia mediului şi păstrarea unui ambient curat.

Pungile reciclate sunt în prezent folosite de la tehnologii de producere a combustibililor diesel până la  realizarea de echipamente sportive.  Însă o serie de artiști talentaţi care dau un nou sens operelor de artă, utilizând banalele pungi de plastic, potrivit publicaţiei Mother Nature Network. 

Activist pro-mediu, sculptor şi ceramist, Michelle Lougee,  este cel care a creat această caracatiţă pentru care a utilizat mai mult de 500 de pungi de plastic folosite. Opera de artă, intitulată “Octoplas” face parte din colecţia Grey, o colecție de creaturi marine, inclusiv meduze și corali, toate create folosind pungi de plastic.

pungi de plastic reciclateSculpturile artistului Florentijn Hofman sunt, de obicei, mari și jucăușe, iar cel mai bun exemplu  sunt o raţă din cauciuc şi un bizam realizat din materiale biodegradabile.  Artistul a creat din 40.000 de pungi de plastic, doi melci cu dimensiuni de 59 x 24.5 x 16 metri.  După ce au fost construiţi, cele două creaturi ecologice au fost plimbate pe străzile din Angers, Franța timp de două săptămâni.

Această mandală uimitoare a fost realizată de Virginia Fleck numai din pungi de plastic reciclate şi bandă adezivă.

Fleck, care locuiește în prezent în Austin Texas, lucrează, din 2002, exclusiv cu pungi de plastic reciclate. Unele din creaţiile ei, care pot ajunge până la doi metri înălţime, pot fi găsite în mai multe construcţii verzi, inclusiv Whole Foods World Head Quarters din Austin, Ambasada SUA din Rwanda şi Spitalul de Oase şi Boli Comune din New York City.

Acestă sculptură simpatică, realizată din pungi de plastic, face parte din Proiectul Eden, un centru de mediu din Cornwall, Anglia.

Ursul pluteşte pe un iceberg pe un râu tropical cu copaci din aluminiu. Scopul  ursului este să facă vizitatorii să conştientizeze relațiile dintre extracția de minereuri și impactul acestora asupra pădurilor tropicale. Ideea  pe care creatorul vrea să o transmită este că dacă folosim mai eficient materiale și produse şi dacă vom recicla mai mult, mai puţine locuri sălbatice vor fi afectate.

Artist norvegian Vilde J. Rolfsen a creat o serie de opere interesante care a utilizat lumina și fundaluri colorate pentru a  da viaţă unor peisaje magice … în saci de plastic. Toate materialele utilizate în acest proiect au fost colectate de pe stadă.

Anne-Cécile Rappa, designer industrial, creează tot felul de opere de artă funcționale din obiecte reciclate.

Printre creaţiile sale se numără şi acest covor şi o lampă complet funcţională, ambele realizate din pungi de plastic reciclate. Pasiunea ei a îndrumat-o spre studii de specialitate şi astăzi, Anne-Cécile Rappa, are o diplomă de designer industrial, axat pe reciclarea de pungi de plastic.

Acesta este un balon imens alimentat cu energia soarelui şi construit din pungi de plastic reciclate de artistul Tomas Saraceno, în cadrul Roskilde Festival, în 2011. Balonul a fost creat cu ajutorul participanţilor la festival, care au colectat pungi de plastic şi le-au lipit împreună în secţiuni mici, care apoi au fost unite.

Dacă aceste idei v-au inspirat, puteţi încerca oricând să vă creaţi propria dumneavoastră operă de artă eco,  din materiale reciclate, urmărind  o serie de instrucţiuni simple, de la Dick Blick.

Traducere Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here