Cel mai bătrân bărbat din Australia – pulovere pentru pinguinii răniți

0
161

pulovere pentru pinguiniUn bărbat în vârstă de 109 ani din Australia, care își duce viața  într-un azil din New South Wales Central Coast a început să tricoteze pulovere pentru pinguini. 

Totul a început în 2003, când Victoria’s Phillip Island Penguin Foundation l-a rugat să ajute la salvarea unor pinguini. Acestia fuseseră afectați de o deversare de petrol, relatează Mashable.

Astfel, renumit pentru iscusința sa, Alfred Date, cel mai bătrân bărbat din Australia, a început să ajute asistentele la tricotat. Întrebat de unde a deprins acest talent, bătrânul a răspuns că prin 1930 a început singur să-i confecționeze o haină nepotului său.

În prezent, bătrânul se bucură de 7 copii, 20 de nepoți și „aproape” tot atâția strănepoți,  se arată pe http://www.hotnews.ro/.

Donații din întreaga lume au fost primite pentru confecționarea ținutelor pentru micii pinguini. Acestea îi ajută foarte mult în cazul în care sunt afectați de o deversare de petrol, de pildă.

Petrolul poate afecta penele, pinguinii pot răci. Astfel, nu mai pot vâna, ne informează cei de la Fundația Victoria’s Phillip Island Penguin.

Aduși la fundație, cei răniți primesc o jachetă sau un pulover, care  îi impiedică să consume toxinele, din greșeală.

Conform http://www.penguinfoundation.org,  în 2001 un număr de 438 de pinguini au fost afectați de o astfel de deversare de petrol, iar datorită puloverelor 96% dintre aceștia și-au revenit.

Alexandra Gîrbea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.