O pulbere extrasă din spanac atenuează senzaţia de foame

0
189

Extractul natural din spanac – Răspunsul pentru kilogramele în plus și obezitate?

Un extract natural din spanac are efecte promițătoare împotriva acceselor de foame. El contribuie la prevenirea îngrășării, a precizat Universitatea Lund din Suedia într-un comunicat.

spanacO specialistă în nutriţie din Suedia, Charlotte Erlanson-Albertsson, căuta o modalitate de încetini digestia. Ea dorea să găsească o metodă pentru a atenua senzația de foame dintre mese.

„Charlotte Erlanson-Albertsson, nu cerceta decât molecule sintetice. De aceea, l-a întrebat pe soţul său, un cercetător specializat în fotosinteză, dacă există o moleculă naturală care poate induce saţietatea”, se arată într-un comunicat al Universităţii suedeze.

Acesta i-a recomandat să studieze tilacoidele, regăsite în membranele frunzelor verzi. Acestea sunt substanțe „despre care se crede că încetinesc digerarea lipidelor” din stomac. Separe că tilacoidele sunt cauza pentru care intestinul secretă mai departe hormonii saţietăţii.

Cercetătoarea a ales spanacul ca sursă de tilacoide

„Consumul de spanac nu este, totuşi, suficient. Frunzele trebuie zdrobite, filtrate și pasate, pentru eliberarea tilacoidelor din celulele plantei. Aceasta din cauza faptului că corpul uman nu le poate separa direct din spanacul proaspăt”, se explică în comunicat.

Cincisprezece persoane care au luat, în fiecare dimineaţă, pudră de spanac diluată în apă au afirmat că au rezistat mai bine tentaţiilor din timpul dimineţii sau după-amiezii, greu de suportat pentru oamenii care încearcă să îşi ţină greutatea sub control.

Extractul din spanac – atenuează senzația de foame

Pentru aceste persoane a fost „mai uşor să respecte regula celor trei mese pe zi; spre deosebire de grupul de control, care a băut o soluţie fără substanța activă”, se precizează în comunicat. De asemenea, voluntarii prezentau un nivel mai mare de hormoni ai saţietăţii în sânge.

Substanța activă responsabilă pentru atenuarea senzaţiei de foame trebuie însă pusă la punct, deoarece tilacoidele din spanac conţin „sute de asemenea substanțe” care ar putea avea acest efect, a subliniat cercetătoarea suedeză.

Pentru mai multe informații despre plante și beneficiile lor accesați rubrica Stil de viață.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.