Ce părere aveţi despre psihoterapie?

0
168
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

PsihoterapiaPsihoterapia este un cuvânt care cuprinde tot ce face omul pentru a vindeca tulburările psihismului nostru. Dacă tulburările au o bază somatică, vindecare se poate face pe cale medicamentoasă, dacă au o cauză emoţională, psihică, se poate face şi prin consiliere, prin terapii bazate pe cuvânt şi pe experienţa concretă.

Psihoterapia nu functioneaza când cauza este spirituală, demonică…

Vindecarea nu poate fi decât spirituală, adică darul lui Dumnezeu, darul Duhului Sfânt pe Care îl avem lucrător în Sfânta Biserică.

Privind în istoria Bisericii noastre, vedem că, uneori, darul vindecării nu l-au avut doar sfinţii. Acest dar l-a dat Dumnezeu şi altor oameni. Cineva spunea odată că la un părinte – care nu era sfânt, ci un slujitor oarecare al lui Dumnezeu şi, care în ziua aceea nu era într-o formă duhovnicească foarte bună, căci venise de la o petrecere şi era foarte obosit – a venit o ţigăncuşă cu un copil în braţe şi i-a zis: “Părinte, fi ceva că moare copilul, vino la biserică, roagă-te”. Părintele i-a zis: “Femeie, nu pot să merg aşa cum sunt”. Ţigăncuşa i-a zis: „Pune mâna pe el!”. El a zis “Doamne, iartă-mă!”, a pus mâna pe el şi copilul s-a tăcut bine. Cine l-a vindecat? Dumnezeu, pentru credinţa ei!

Revenind la psihoterapie, e şi aici nevoie de atenţie, de discernământ: ce ne spune psihoterapeutul? Ce metode foloseşte. Şi să ţinem legătura permanentă cu Biserica şi cu părintele Duhovnic.

Meşteşugul bucuriei, Cum dobândim bucuria deplină, ce nimeni n-o va lua de la noi, Monahia Siluana Vlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here