Ţii la sănătatea ta? Mănâncă prune uscate!

0
125
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

pruneleConcluzia la care a ajuns un grup de cercetători de la Universitatea din Liverpool este că prunele uscate pot fi extrem de utile ca aliment complementar în regimurile de slăbire.

Oamenii de știință implicați în acest studiu au analizat reacțiile a circa o sută de adulți supraponderali. Acestia nu prea consumau alimente bogate în fibre (element pe care prunele uscate îl au din plin). În cursul unui regim de slăbire de aproximativ 12 săptămâni, un grup de persoane a consumat în fiecare zi o porție de prune uscate, femeile câte 140 g și bărbații 170 g în fiecare zi. Un alt grup a urmat aceleași recomandări în privința alimentației și a activității fizice. Ultimul nu a inclus prune uscate în meniul zilnic.

După trei luni, s-a constatat o pierdere medie în greutate de 2 kg la persoanele care consumaseră prune uscate, față de numai 1. 5 kg la cei care nu apelaseră la aliment. Circumferința taliei a scăzut, în medie, cu 2. 5 cm la cei care au mâncat prune, și cu 1. 7 cm la ceilalți.

Efectul consumului de prune uscate asupra greutății s-a manifestat mai pregnant în ultimele patru săptămâni de regim. Alimentul a fost, în general, bine tolerat.

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here