Propolisul – medicament din natură – Multiplele beneficii pentru organism
Propolisul – antibiotic natural
Ştim cu toţii că propolisul este cel mai puternic medicament al stupului. Acesta are proprietăţi antibiotice naturale fantastice. Are un rol primordial în ceea ce priveşte imunitatea, măreşte rezistenţa organismului la răceală, afecţiuni şi infecţii. Prin avantajele utilizării, cura cu propolis întârzie procesul de îmbătrânire, luptă împotriva tumorilor şi a cancerului. În aceeaşi măsură, propolisul este un produs cu puternice întrebuinţări, rezultat în urma digestiei albinelor. Este alcătuit din răşini vegetale, balsam, ceară, polen, zinc, magneziu, fier, mangan, siliciu, aur, cupru amestecat cu secreţii ale glandelor salivare ale albinelor. De regulă, propolisul are culoarea maro, dar poate avea şi alte nuanţe, în funcţie de sursa de flori.
Propolisul, cel mai complex produs pentru infecții
Este considerat cel mai puternic remediu natural care poate preveni şi combate infecţiile. Are numeroase proprietăţi: antibacteriene, antivirale şi antiseptice. Studiile au reliefat că propolisul are o activitate puternică împotriva a 30 de tipuri de virusuri, 9 specii de ciuperci parazite şi 21 de tipuri de bacterii. Ei bine din acestea fac parte şi cele mai de temut microorganisme: coli, salmonella, candida şi herpes simplex. Are numeroase beneficii fiind recunoscut pentru capacitatea sa de a creşte rezistenţa şi imunitatea organismului. Şi-a câştigat susţinători în întreaga lume fiind în mod deosebit eficace împotriva oboselii. Produsul inhibă creşterea celulelor canceroase şi a bolilor de sezon.
Mod de administrare
Acest tratament este indicat persoanelor care răcesc sau se îmbolnăvesc frecvent. Are efecte minune în afecţiunile aparatului respirator: gripă, guturai, răceală şi bronşită. În cazul bolilor infecţioase, însoţite de febră, se recomandă câte 30 de picături de tinctură de propolis pe zi.
Adulţilor li se recomandă câte 30-50 de picături pe zi, iar copiilor câte 10 picături, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seară. Tinctura de propolis se poate lua cu miere sau se pune pe o bucată de pâine. Se pot face cure de câte 10-14 zile pe lună.
Articole pe teme de sănătate găsiți și aici.
Mădălina M.
Jurnal Spiritual