Profil de inventator: Aurel Enache – premiat cu aur la Geneva 2013

0
343

Pasiunea lui Aurel Enache pentru inventică a început la o vârstă fragedă, când a înțeles legătura dintre gravitație și magnetul de la difuzorul aparatului de radio. “Primul meu experiment a fost acela în care am alimentat direct la priza camerei difuzorul, acesta facând explozie lângă bunicul meu care nu auzea și care mi-a zâmbit! Prima invenție care funcționa a fost o altfel de antena pentru radio, eficientă, confecționată din lamelele ștergătorului de parbriz și piese dintr-un televizor vechi”, povestește inventatorul.

inventieE foarte interesant că perioada copilăriei a stimulat spiritul de inventator al lui Aurel Enache. Copiii îi propuneau schimburi pentru a-I obține “jucăriile”. “Cel mai avantajos schimb a fost când am primit o pereche de ochelari de scafandru contra unei puști cu dopuri care avea încărcător cu 10 dopuri, variantă… îmbunătățită și perfecționată de mine.”

Aurel Enache a simțit că vrea mai mult când a reușit să termine de parcurs știința epocii sale și s-a trezit în pragul cunoașterii. Crede că inventica nu e o cursă cu obstacole: “Știința nu te conduce la un câștig material imediat ca să poți fi dezămagit. Se poate întâmpla să cauți ani în șir un răspuns simplu. Chiar dacă nu găsești vreodată răspunsul, tot ai câștigat, pentru că are sens profund să pui întrebări asupra Universului. Participi la misterele lui. Odată ce ai deschis acestă ușă și ai intrat, nu mai vrei să te întorci.”

Inventatorul crede că “abia înțelegem natura realității în care trăim”. “Mecanica cuantică atinge puțin subiectul în discuție când ne arată că toate variantele a ceva există simultan, dar rămâne doar una atunci când vrem să vedem care este varianta. Destinul reprezintă alegerile făcute de noi prin darul special oferit de Dumnezeu care se cheam Liber Arbitru.” mai spune Aurel Enache.

El crede că domeniul în care vom asista la schimbări spectaculoase va fi cel bancar. “Capitalul este, în acest moment, motorul civilizației. Dacă băncile vor finanța speculațiile și câștigurile facile, atunci lumea va stagna și poate se va stinge la fel ca un om care mănâncă frecvent la fast-food. E posibil ca în următorii 20 de ani să depășim noțiunea de monedă. Astfel, poate, vom depăși și dificilele probleme curente ale civilizației de acum”, e de părere Aurel Enache.

Invenția lui Enache

Plecând de la teoria lansată de Albert Einstein în 1905 a relativității restrânse, Aurel Enache a reușit să construiască un dizpozitiv care, în traducere simplă, reușește să producă mai multă energie cu o cantitate de combustibil mai mică decât am fi visat vreodadă.

„Invenția se referă la o instalație pentru tratarea unui combustibil gazos, cum ar fi: gaze naturale, biogaz, hidrogen sau gaze de rafinărie, precum și a unor combustibili lichizi, cum ar fi: benzina, motorina, păcura, petrolul lampant sau benzina pentru aviație, sau a unor combustibili solizi, cum ar fi: cărbune, lemn, sișturi combustibile, mangal, cocs, semicocs, brichete de cărbune, combustibili solizi pentru rachete, deșeuri combustibile solide, cum ar fi: rumeguș, talas, coji de semințe, sau puzderii, în vederea cresterii puterii calorice.

Instalația conform invenției are în componență o carcasă și un cupon între care sunt plasate niște unități de excitație, fiecare dintre acestea cuprinzând două semiarmături confecționate din cupru electrolitic 99.99% impurificat, intre care sunt niste spatii de izolare, in dreptul primului spatiu de izolare de semiarmaturi fiind fixati niste electrozi filiformi, lungi, buni conductori de curent electric, izolati electric la exterior, conectati la o sursa de tensiune alternativa cu frecventa relativ inalta, variabila, la interiorul semiarmaturilor fiind plasati niste electrozi circulari, superior si inferior, realizati din cupru electrolitic, intre si in contact cu acestia fiind plasata o piesa circulara, groasa, fabricata dintr-un material cu proprietati dielectrice, cum ar fi sticla optica, impurificat, de electrozii circulari fiind fixate niste conectoare filiforme, scurte, protejate cu o izolatie, legate la o sursa de tensiune continua, la interiorul cuponului si in contact nedemonstrabil cu acesta fiind plasate niste fire neizolate electric, aflate in contact unul cu celalalt, ce urmeaza cu traseu in forma de spirala, in dreptul fiecarei spire prin cupon patrunzand electrozii filiformi, lungi, care sunt fixati de fiecare dintre fire.”

Sursa: stiintasitehnica.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.