Profesor de paleontologie american – descoperitorul unei noi specii de dinozauri

0
220

dinoV-ați întrebat vreodată ce înseamnă termenul de  “dinozaur”?

Ei bine, acesta este utilizat  frecvent pentru a desemna în general reptile preistorice, cum ar fi pelicozaurii, dimetrodonii, pterozaurii cu aripi, pleziozaurii, mozazaurii și ihtiozaurii acvatici, deși din punct de vedere științific aceste animale nu au fost dinozauri propriu-ziși.

”O perioadă de aproximativ 160 milioane de ani, dinozaurii au fost animale vertebrate ce au dominat ecosistemele terestre. Pe planeta noastră, au apărut acum 220 milioane de ani în urmă, la sfârșitul perioadei triasice”, se  arată pe site-ul http://www.wikipedia.org.

O colecție de oase de dinozaur expuse la 75 de ani la Canadian Museum of Nature au fost analizate de către Nick Longrich, care predă la Universitatea Bath din sud-vestul Angliei.

”O nouă specie de dinozaur a fost descoperită de un profesor de de paleontologie american care predă în Marea Britanie . Acesta a început să studieze un schelet expus într-un muzeu canadian, şi este de părere că numeroase alte descoperiri vor fi făcute în viitorul apropiat pe baza colecţiilor existente”, evidențiază Mediafax.

Conform spuselor  profesorului american, oasele aparţin unui dinozaur dintr-o specie din familia Pentaceratops, până acum necunoscută. Scheletele de dinozauri din această familie au fost descoperite în sud-vestul Statelor Unite.

Acele animale erbivore, de mărimea unui bivol, aveau un fel de guler osos în spatele craniului. Oasele studiate au fost descoperite în urma unor săpături realizate în statul canadian Alberta, mai subliniază jurnaliștii de la Mediafax.

Noua specie de dinozaur a fost denumită “aquilonius” de către profesorul Longrich, într-un articol apărut în revista Cretaceous Research. În latină, acest termen semnifică “nordic”.

Până în prezent, au fost identificate aproximativ 700 de specii de dinozauri. Potrivit profesorului Longrich, analizarea specimenelor deţinute de muzeele din lumea întreagă va duce la o creştere a acestui număr, chiar în absenţa unor noi săpături.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here