Studenţii români se întrec în alimente eco-inovative şi sănătoase

0
414

Produsele eco-inovativeProdusele eco-inovative: Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), va organiza,  în perioada 27-28 iunie 2014, la Miercurea Ciuc o competiţie deschisă tuturor studenţilor care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ superior de pe teritoriul României, informează un comunicat de presă.

În competiţia găzduită de Universitatea “Sapientia”- Facultatea de Ştiinţe din Miercurea Ciuc, 45 de studenţi împărţiţi în 14 echipe din 8 centre universitare din întreaga ţară, vor prezenta idei de produse alimentare inovative şi sustenabile.

Produsele trebuie să îndeplinească condiţiile stricte de eco-inovare; ele sunt impuse de regulamentul internaţional. Acestea vor fi evaluate de un juriu format din specialişti în analiză senzorială, marketing, inginerie şi tehnologie alimentară. Echipa desemnată câştigătoare va reprezenta România în etapa internaţională a competiţiei de la Paris.

Produsele intrate în concurs sunt dezvoltate în baza unui caiet de sarcini. Principalele criterii de evaluare se concentrează pe dimensiunea inovatoare în comparație cu produsele existente pe piață; capacitatea de a integra produsul pe canalele de distributie; calitățile senzoriale și nutriționale; capacitatea de a fi fabricat industrial în baza unui dosar tehnic; respectarea reglementărilor legislative şi beneficiile reale aduse consumatorilor.

Concursul a fost creat în anul 2000, iniţial doar în Franța; din 2008 Comisia Europeana îl transformă într-o competiţie internaţională şi apoi îl include în Programul pentru Competitivitate și Inovare (CIP).

Concursul s-a desfăşurat pentru prima dată în România în 2012 la iniţiativa Platformei Tehnologice Europene “Food for Life” România, când câştigătoare a fost echipa reprezentantă a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.

Anul trecut, echipa care a reprezentat România la etapa internaţională, disputată la Koln-Germania, a fost reprezentanta Facultăţii de Inginerie Alimentară din Suceava cu produsul „Ruladă de cașcaval cu păpădie și semințe de chia”.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.