Produsele bio, mai toxice decât cele tradiţionale

0
191

produsele bioCercetătorii români de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca au făcut un studiu în urma căruia au descoperit că nu există diferenţe între produsele bio şi cele tradiţionale.

Ba mai mult, cercetarea subliniază că în coaja fructelor bio analizate s-a găsit un E foarte toxic într-o concentraţie ce depăşea de 13 ori valoarea maximă admisă de reglementările de la noi, scrie Adevărul.

„Am luat aleatoriu câteva citrice din supermarket, lămâi, mandarine şi banane.  Comparativ, am luat câteva mostre dintr-un magazin de produse bio. Dovada studiului a fost că tiabendazolul este prezent în coaja fructelor bio. Ba mai mult, concentraţiile de tiabendazol detectate depăşeau de 13 ori concentraţia maximă admisă. În primul rând, fructele bio nu ar trebui să aibă nicio chimicală depusă pentru conservare, transport sau pentru alte scopuri. Prin urmare, fructele bio nu s-au deosebit prin nimic de fructele convenţionale disponibile în supermarket“, a explicat conferenţiarul Simona Cinta Pînzaru, coordonatorul studiului.

Produsele bio nu isi justifica pretul.

 Astfel, susţine cercetătoarea, producătorii de fructe bio nu au niciun drept să le vândă cu preţuri de cinci-şase ori mai mari decât se vând cele tradiţionale. „Ideea principală pe care ar trebui să o reţină populaţia este că fructele bio nu sunt chiar bio. Totuşi, studiile noastre se referă la câteva probe alese aleatoriu din comerţ. Aceasta nu înseamnă că se referă la toate magazinele de acest tip“, a completat Simona Pînzaru.

Sursa: money.ro

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.