Descoperire extraordinară la Ierusalim: Arheologii au găsit locul în care ar fi fost judecat Iisus | GALERIE FOTO

0
1029
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

procesul lui IisusArheologii au descoperit ruinele palatului din Ierusalim unde ar avut loc judecata lui Iisus, în vremea lui Pilat din Pont. Un plan de extindere a Muzeului Turnul lui David a dus la identificarea locului unde este posibil să se fi desfăşurat procesul lui Iisus. Lucrările au implicat săpături arheologice la o veche clădire abandonată de lângă muzeu, despre care se ştia că fusese folosită ca închisoare în vremea turcilor otomani şi ulterior a regimului britanic, relatează Washington Post

Drumul Crucii

După 15 ani de lucrări de excavare şi după mai multe întârzierile provocate de războaie şi lipsa de fonduri, preţioasa descoperire arheologică este prezentată celor peste un milion de pelerini creştini care vin în fiecare an la Ierusalim pentru a străbate Drumul Crucii, de la locul unde se presupune că ar fi avut loc procesul prin care procuratorul roman Pilat din Pont l-a condamnat la moarte pe Iisus, până la locul unde Mântuitorul a fost răstignit şi îngropat.

citadel

Nu sunt însă mulți pelerini care ştiu că Drumul Crucii a fost în fapt modificat. În perioada bizantină, Via Dolorosa începea mai aproape de zona în care se află acum Muzeul Turnul lui David; ea incepea din zona vestică a oraşului și abia în secolul XIII, punctul de pornire s-a mutat la Garnizoana Antonia. Acolo se află ruinele unei vechi cazărmi romane. Loc care astăzi ocupă subteranul unei şcoli din apropierea Moscheii Al-Aqsa şi a Stâncii Domului auriu.

Dezabaterea pe marginea locului unde a avut loc procesul lui Iisus continuă în rândul liderilor spirituali creştini, istoricilor şi arheologilor.

Întrebările provin din diversele interpretări ale Bibliei. Ele descriu modul în care a fost adus Iisus din Nazaret în faţa lui Pilat, în “pretorium”. Pretorium este un termen latin folosit pentru cortul unui general într-o tabără romană. Sunt experți care susțin că la Pilat “pretorium” era cazarma.  Alţii susţin că generalul roman ar fi fost musafir în palatul construit de Irod.

The Citadel/Tower of David

Un lucru asupra căruia istoricii şi arheologii s-au pus de acord este că palatul lui Irod s-a aflat în zona vestică a oraşului. Acolo se află Muzeul Turnul lui David şi închisoarea din perioada otomană, mai scrie publicația americană.

13_torre_de_david0418123116_0

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here