Probleme medicale în timpul sarcinii

0
187

femeile gravidePosibilele probleme medicale ale femeii gravide 

Pe măsură ce trec lunile, puteţi să simţiţi sarcina din ce în ce mai mult ca o povară şi nu ca un miracol în devenire. Greţurile matinale nu sunt decât începutul. Atunci când resimţiţi arsurile epigastrice, apar vergeturi, durerea de spate, edemele la picioare şi venele varicoase, începeţi chiar să vă gândiţi dacă asta a fost o idee bună. lată câteva sugestii reconfortante.

Reduceți oboseala

Trageţi un pui de somn de jumătate de oră în fiecare zi.

Atunci când dormiţi, asiguraţi-vă că picioarele vă sunt ridicate mai sus decât nivelul inimii pentru că astfel reduceţi din presiunea exercitată asupra lor. Nu trebuie să vă simţiţi vinovată că aveţi nevoie de odihnă: „construirea” unui copil este o muncă grea. Dacă aveţi un copil mic, odihniţi-vă atunci când doarme şi el, iar dacă el nu doarme, puneţi-i o casetă cu desene animate, aşezaţi-vă confortabil cu picioarele ridicate şi uitaţi-vă şi dumneavoastră.

Faceţi în fiecare zi exerciţii. Activitatea aerobică, cum ar fi mersul pe jos sau înotul, vă oferă energie. Travaliul şi naşterea vor fi mai uşoare dacă aţi făcut în mod regulat exerciţii.

Dezumflați-vă picioarele

Îmbunătăţiţi circulaţia în picioarele dureroase făcând alternativ băi reci şi calde la picioare. Apa caldă aduce sânge în picioarele dumneavoastră, iar cea rece îl trimite înapoi. Umpleţi două vase mari cu apă – unul cu apă caldă, celălalt cu apă rece; ţineţi picioarele în vasul cu apă caldă timp de trei minute, apoi în cel cu apă rece timp de aproximativ 30 de secunde. Repetaţi cam de şase ori, încheind cu apa rece.

După aceste băi, odihniţi-vă cel puţin zece minute cu picioarele sprijinite mai sus.

Mențineți sub control arsurile epigastrice

Atunci când sunteţi însărcinată, pe lângă faptul că presiunea din ab domen este mai crescută datorită copilului care se dezvoltă, şi sfinc -terul esofagian inferior (valva dintre stomac şi esofag) este slăbit de hormonii sarcinii. Această combinaţie de factori face ca acizii gastrici să ajungă mult mai uşor înapoi în esofag, cauzând o senzaţie cumplită de arsură. Există mai multe lucruri pe care le puteţi face pentru a scădea disconfortul în acest caz.

Nu mâncaţi mese copioase şi lăsaţi cel puţin o oră (de preferat trei) între cină şi momentul în care mergeţi la culcare. Purtaţi haine largi la nivelul taliei.

Citiți și Cicoare – Planta medicinală din care se face o cafea sănătoasă.

Evitați creșterea excesivă în greutate

Încercaţi să nu vă aplecaţi. Dacă trebuie să ridicaţi ceva (sau pe cineva) mic, îndoiţi-vă genunchii pentru a vă aşeza.

Mâncaţi migdale. Compuşii chimici din acestea ajută la menţine rea acizilor gastrici în stomac prin întărirea sfincterului esofagian. Fiti însă atentă la numărul caloriilor. La aproximativ 10 calorii pe bucată migdalele îngraşă destul de mult. Pentru a evita să câştigaţi prea mult în greutate, va trebui să renunţaţi în schimb la altă sursă alimentară de calorii.

Evitaţi alimentele care relaxează sfincterul esofagian. Acestea in clud cafeaua, citricele, mâncărurile prăjite, menta, produsele din tomate şi alcoolul.

Dacă nimic nu dă rezultate, discutaţi cu medicul dumneavoastră despre antiacide, care neutralizează acidul gastric. Unele antiacide sunt considerate sigure pentru gravide, dar folosirea lor excesivă poate afecta fătul.

Ce este în neregulă

Pe măsură ce copilul începe să crească în uter, viitoarea mamă începe să simtă destul de mult disconfort. Greutatea suplimentară provoacă dureri de spate şi oboseală. Iar pe măsură ce uterul creşte şi apasă pe stomac şi intestine, poate apărea senzaţia de arsură epigastrică. Peste toate acestea sunt prezente şi alte două neplăceri, constipaţia şi hemoroizii. Alte efecte secundare ale sarcinii sunt retenţia de lichide – ce duce la umflarea picioarelor – şi sindromul de tunel carpian (care provoacă furnicături sau amorţirea degetelor şi dureri în articulaţiile mâinilor). Pentru a pune capac la toate, pot apărea vene varicoase, pe lângă vergeturile de pe abdomen şi sâni. Trăiască sarcina!

Ar trebui să-mi sun medicul?

Din fericire, marea majoritate a afecţiunilor legate de sarcină încetează odată ce copilul se naşte. Mergeţi la medic dacă pierdeţi în greutate, dacă nu puteţi să menţineţi alimente sau lichide în stomac şi vă simţiţi deshidratată sau dacă nu urinaţi. Trebuie, de asemenea, să mergeţi la medic dacă aveţi o durere persistentă de cap sau dacă vedeţi dublu, sau dacă suspectaţi că bebeluşul se mişcă mai puţin decât de obicei sau chiar nu se mai mişcă de loc.

Citiți și Sfaturi pentru picioare grele și varice.

Combateți durerea de spate

Evitaţi să staţi în picioare pentru perioade lungi de timp,

În special în ultimul trimestru de sarcină. Pe măsură ce bebeluşul creşte şi articulaţiile pelvine se înmoaie, durerile de spate devin din ce în ce mai frecvente; statul în picioare amplifică durerea.

Atunci când trebuie totuşi să staţi mult timp în picioare, menţineţi-vă greutatea echilibrată pe picioare. Dacă vă ridicaţi un şold mai sus decât celălalt, veţi crea presiune laterală pe partea inferioară a coloanei vertebrale.

Atunci când staţi pe un scaun, staţi dreaptă. Împingeţi-vă spate -le în spătar şi repetaţi de mai multe ori pe parcursul zilei pentru a va întări muşchii care vă susţin spatele.

Dacă lucraţi la birou, ţineţi-vă picioarele puţin ridicate pe un ta -buret sau scăunel.

Controlați sindromul de tunel carpian

Multe femei gravide reclamă amorţeală sau furnicături în degete în timp sarcinii, de obicei pentru că retenţia de lichide exercită presiune asupra nervilor de la încheietura mâinii. Pentru a ameliora disconfortul, ar trebui să faceţi exerciţii cu braţele şi încheieturile mâinilor timp de cinci minute la fiecare oră.

Citiți și Ce virusuri amenință femeia gravidă și fătul /nou-născutul.

În cazul în care vă amorţesc încheieturile de la mâini, nu le îndoiţi în speranţa că veţi ameliora disconfortul: în acest fel puteţi chiar să agravaţi problema.

Vergeturile la gravide

Femeile gravide au vergeturi – dungi pe piele care se transformă din roşu-rozaliu în alb-argintiu. Ele apar deoarece pielea trebuie să se întindă pentru a face faţă abdomenului şi sânilor care se măresc. întinderea are loc în stratul de colagen al pielii, care se află sub suprafaţa acesteia, aşa că nu este de niciun ajutor să cheltuiţi o mică avere pe produse pentru piele.

Unele femei sunt pur şi simplu predispuse la vergeturi. Dar dacă vă menţineţi greutatea sub control, veţi reduce la minimum vergeturile. Dar există şi o veste bună: ele tind să se estompeze cu timpul, şi deseori devin dungi palid-argintii sau dispar într-un final.

Mențineți sub control venele varicoase

Varicele se formează pentru că acumulaţi ceva mai mult sânge pentru a hrăni fetusul. Pentru a le ţine sub control, purtaţi ciorapi medicinali pentru gravide.

Reduceţi la minimum apariţia venelor varicoase punând o compresă rece pe picioare. Amestecaţi câte şase picături de ulei de chiparos, lămâie şi bergamot într-o cană de hamamelis distilat. Răciţi în frigider cel puţin o oră. Aşezaţi-vă cu picioarele ridicate, înmuiaţi o bucată de material textil în acest lichid şi aplicaţi timp de 15 minute. Această combinaţie de uleiuri ajută la micşorarea vaselor de sânge umflate şi reduce inflamaţia.

Combateți constipația

Femeile gravide sunt predispuse la constipaţie, aşa că trebuie să măriţi aportul de fibre. Alimentele bogate în fibre includ fasolea, pâinea din tărâţe şi cerealele integrale, seminţele de in pisate, legumele verzi frunzoase, broccoli şi fructele proaspete.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here